‘Ýslam terörizmi’ ya da küresel 28 Þubat!

Uluslarararasý Ýslam Terörizmi  yaftasýný bütün Müslümanlarýn boynuna asmak için baþlatýlan propaganda savaþýnýn arkasýnda Batýlý dev petrol þirketleri vardýr” demek yanlýþ olmaz. Bunu iyice anlayabilmek için Batýlý dev enerji þirketlerine ve onlarýn arkasýndaki siyasal desteðe bir göz atmak gerekir.

ABD’nin üçüncü büyük enerji þirketi olan Enron neredeyse bir gecede iflas etti! Enron, Türkiye’de olduðu gibi Orta Doðu’da, Asya ve Afrika’da da ortaklýklar kurmuþtu. Ýþ tuttuðu bir çok ülkede darbeler düzenler, gerek Amerika’da gerekse de yatýrým yaptýðý birçok ülkede hem seçilmiþ hem de atanmýþlarýn maaþlarýný öderdi. Söylentiye göre uluslararasý misyonerlik kuruluþlarýný taþeron olarak kullanýrdý. Bu yeni bir þey de deðildi üstelik. “Yedi Kýz Kardeþ” olarak bilinen, çoðu 19. yüzyýlýn sonu ya da 20. yüzyýlýn baþlarýnda kurulan petrol þirketleri her zaman iþlerini kolaylaþtýracak siyasileri satýn almýþ direnenleriyse darbeyle koltuðundan indirmiþtir. Enron, “iflas” ettikten sonra Bush ailesiyle iliþkileri ortaya çýkmaya baþladý. New York’ta 11 Eylül saldýrýlarý sonrasýnda geliþen olaylar, Irak ve Afganistan savaþlarý, “Ýslam dünyasýnýn elindeki petrol bölgelerine yönelik Batýlý saldýrýlarýn arkasýnda Enron’un ayak izleri var” diyenlerin sayýsý her gün artmakta.

Enron ve ona baðlý kuruluþlarýn dünya enerji pazarlarý üzerindeki belirleyici ve etkileyici rolü, Ýslam dünyasýndaki petrol havzalarýný yöneten kiþilerle kurduklarý iliþkiler ortaya çýktýkça 21. yüzyýlda petrol üzerine oynanan oyunlar daha da iyi anlaþýldýkça Ýslam Terörü palavrasýný kimlerin tezgahladýðý ortaya çýkmaya baþladý tabi. Enron iflas etse de yan kuruluþlarý, Türkiye, Orta Doðu, Asya ve Afrika’daki ortaklýklarý sürüyor. Ama asýl mercek altýna alýnmasý gereken ülke Afganistan’dýr. CIA’ya çalýþtýðý öne sürülen, Enron ve Unocal gibi enerji þirketlerinin danýþmaný olduðu söylenen Hamid Karzai’nin Afganistan’da iktidara getirilmesiyle ülke tümüyle Amerika’nýn egemenliðine girdi.

George W. Bush döneminde Afganistan’ýn baþýna geçirilen ABD pasaportlu Karzai, hem Afgan hem de Amerikan vatandaþý on bakanýyla birlikte petrol þirketlerinin çýkarlarýný korumak için kollarý sývadý. Irak ve Afganistan’da görev yapan Bush’un özel temsilcisi Halilzade, Enron’la Unocol’un özel danýþmanýydý ve Afganistan saldýrýsý öncesinde Taliban’la boru hattý pazarlýklarýný yürütüyordu gizliden. Halilzad ya da Halilzade, Bush’un önce güvenlik danýþmaný sonra da Dýþiþleri Bakaný olan Condoleeza Rice’a ve CIA’ya raporlar hazýrlardý. Rice’da bu göreve gelmeden önce Chevron Þirketi adýna Kazakistan’da çalýþýyordu. Bush’un yardýmcýsý Dick Cheney, Taliban’la 2 milyar dolarlýk boru hattý projesini yönetsin diye Unocal’ý devreye sokmuþtu. (Ýlhan  Bahar—MÝT ve Ýstihbarat Örgütleri)

Düþünsenize bir yandan ABD Baþkan Yardýmcýsý Dick Cheney’nin gözetiminde Taliban’la gizli petrol boru anlaþmasý çalýþmalarý sürerken ABD, Taliban’a ambargo uyguladýðýný açýklýyordu! Hatta þirketin bir baþka danýþmaný, Baþkan Nixon’un Dýþiþleri Bakaný Henry Kissinger, ABD uçaklarý Afganistan’ý bombalarken bile petrol boru hattý görüþmelerini gizliden gizliye sürdürüyordu, Batýlý istihbarat kuruluþlarýný raporlarýna göre. Pazarlýklar istenen sonuca varmadýðýndan, Unocal’in CEO’su John Maresca, Afganistan’da, Batýnýn onaylayacaðý bir yönetim olmaksýzýn bu ülkede herhangi bir yatýrýma girmeyeceklerini açýkladý. Ýþte bu söz Taliban’ýn kaderini deðiþtirdi bir günde. Taliban devrildi ve batýnýn onaylayacaðý bir yönetim kuruldu. Taliban çaðdýþý, acýmasýz, insana deðer vermeyen, ülkeyi demir yumrukla yöneten bir düzen kurmuþtu ancak “insan haklarý” dendi mi mangalda kül býrakmayanlar, 2 milyarlýk boru hattý uðruna insaný, hele de kadýný un-ufak eden bir düzene göz yummaya hazýrdý! Bush ve petrolcüler Karzai’yi iþ baþýna getirince dilediklerince at koþturmaya baþladýlar hatta çýkarlarý adýna NATO’yu da bulaþtýrdýlar Afgan bataklýðýna! Müslüman dünyaya yönelik, George W. Bush’un baþlattýðý, “Ýslam Terörü” gibi bir zýrvayla allayýp pulladýðý savaþ, dünya enerji kaynaklarýný uluslararasý pazarlara ulaþtýracak bölgeler üzerinde sýký düzen kurmak isteðinden öte bir þey deðildir!