İslam’a dil uzat cinsel tacizi örtbas et!

Kardinal Joseph Alois Ratzinger...Nazi’lerin büyüyüp serpildiği Bavyera doğumlu, Nazi Gençlik Harekatının üyesi...Dinsel Öğretiler Kurulu yani Engizisyon Kurumu’nun Başkanı...Katolik Mezhebinin papazlarınca dünyanın dört bir yanında çocuklara yönelik cinsel taciz olaylarını soruşturmakla görevlendirilen kurulun yöneticisi...Bizans İmparatoru Manuel II Palelogues’in 1391 yılında  Hz. Muhammed’e dil uzatan söylemini tekrarlayan, sonra pişman olan, Türkiye ve Ürdün’e gidip özür dileyen Papa Benedict XVI görevinden istifa etti!

Herkes sordu niye istifa etti diye. Böylesi bir görev niye bırakılır? Papa, yaşlandığını, yorulduğunu öne sürdü gerekçe olarak. Ama asıl gerekçe bu güne kadar Vatikan’ın  kasalarından çıkan 2.3 milyar doları aşkın, cinsel tacize uğramış çocuk ve ailelerine ödenen tazminatlar ve çığ gibi büyüyen yeni cinsel taciz suçlamaları olabilir mi?  

Açılan yeni davalar, iyimser bir tahminle 15 milyara tırmanacağı kestirilen tazminat ödemeleri, papaz, piskopos, başpiskopos ve kardinallere yöneltilen sonu gelmek bilmeyen cinsel taciz suçlamaları,  kardinallerden yüzde 30’unun geçmişte polisçe cinsel taciz suçlamaları nedeniyle soruşturulmuş olması mıdır istifasının nedeni? Yoksa, Teksas’da üç erkek çocuğun cinsel taciz davasında bizzat kendisinin taraf olarak gösterilip diplomatik dokunulmaz istemiyle dava dışında bırakılmayı sağlaması mıdır? Katolik seminerlerden mezun olanların yüzde 10’unda pedofil yani çocuk tacizcisi olma eğiliminin saptayan raporun dünya medyasına düşmesi olabilir mi Papa’lıktan ayrılmasının gerçek nedeni?

Papa Benedict XVI önceleri liberal bir din adamı ama 1968’den sonra kökten dinci kesiliyor. Sonuna kadar Katolik kilisesinde cinselliğe uygulanan yasakları savunuyor, papazların evlenmesi için yapılan girişimleri engelliyor ve en vahimi 2001 yılında kaleme aldığı “de delictis gravioribus” başlıklı gizli belgede cinsel taciz suçlamalarına yönelik kanıtların yok edilmesini, bu suçu işlediği adli makamlarca öne sürülen papazların Vatikan’a gönderilip koruma altına alınmasını öneriyor.  Maddi tazminat milyarları bulmasa sorun yok; bırakacak papazlar yargılansın. Ama Katolik Kilisesi, Vatikan dünyanın en zengin kurumudur. Kasalarında trilyon dolarlar yatıyor gerek nakit, gerek hisse senedi ve tahvil, gerek gayrimenkul gerek altın ve mücevher gerekse de sanat eseri olarak! Papalar’da bu hazinelerin bekçileri bir bakıma.

Aslında Vatikan’ın ağzına almadığı bir gerçek var: İsa’nın 12 havarisinden 11’i evli, çoluk çocuk sahibi! Papalar ve diğer bütün Katolik din adamları da 1039 yılında Papa IX. Leo dönemine kadar evlenebiliyor, çocuk sahibi olabiliyor. Papa IX. Leo, Kardinal’den sıradan bir papaza kadar din adamlarının ölünce mal varlıklarının çocuklarına kalmasından rahatsızlık duyuyor. Bu mallar Vatikan’ın olmalı. Ve önce evlenmeyi sonra da papazların cinsel ilişkide bulunmalarını yasaklıyor! Yani Tanrısal, kutsal, Hz İsa’nın öğretileriyle bir ilgisi yok cinsel yasakların Katolik Mezhebinde. Parayla ilgisi var parayla; malla mülkle! Yahu Aziz Petrus, yani ilk Papa, Hz. İsa’nın en yakını, evlidir, çocukları vardır. Borgia’lara bakın! Lucretia ve Cesare Borgia, PapaAlaxander’ın  çocukları değil midir!

İslam’a dil uzatan, “barbarlıkla suçlayan”  Vatikan ve Katolik Mezhebi “kutsal din adına” milyonlarca insanın ölmesinin de başlıca sorumlusudur. Aziz Bartelemi Yortusunda, 1572 tarihinde,  IX. Şarl ve Kraliçe Katerina Katolik Mezhebiyle Vatikan adına 60 bin Protestan’ı öldürtür!  Haçlı Seferlerine, Engizisyona hiç girmiyorum!

Bakınız, Lord Davenport’un 20. yüz yılın başlarında, İngilizce olarak yayınladığı “Hz. Muhhamed ve Kuran-ı Kerim”  adlı kitapta “İslam’ın bu kadar çabuk yayılması ahlak üzerindeki titizliğinden kaynaklandığı kadar özellikle Osmanlı’ların, savaş sonrası ele geçirdikleri din adamlarının kılına dokunmamaları ve kimsenin inancına müdahale etmemeleri yatar.” demektedir.

 Papa XVI. Benedict, cinsel taciz davaları nedeniyle zaman içinde daha nice milyarın kasalarından uçup gideceğini ve bunu engelleyemeyeceğini gördüğü için istifa etmiştir bendenize göre. Ama bir değil bin Papa da istifa etse, bu çocuklara yönelik cinsel tacizin hesabı ödenecektir, ödenmelidir insanlık adına!