İslami tatil soygunu

Özellikle yaz aylarında, muhafazakar tatil anlayışıyla hizmet veren otellerle ilgili tanıdık tanımadık, bildik bilmedik birçok tatilciden telefon ve mail alıyorum. Helal tatil, alternatif tatil, muhafazakar tatil...  Siz adına ne derseniz deyin, ne yazık ki ülkemiz turizminin kanayan yarası. Keşke elimde olsa sorunlarınızın çözümünü ben yerine getirebilsem. Ama eminim ki bu uyarılar bu tatil anlayışıyla hizmet veren oteller, aracı kurumlar ve seyahat acentelerine olumlu yönde iyileştirici çözüm önerileri ve alternatifleri beraberinde getirecektir.  Turizm çeşitliliğinde belirli tatilci kitlesi kendisine, ailesine ve yaşam tarzına uygun olan alternatif tatil anlayışıyla hizmet ve servis veren muhafazakar otelleri ve konaklama adreslerini tercih ediyor.  El insaf dedirten, cep yakan, dudak uçuklatan ve mecburiyeti haksız kazanç anlayışına çeviren zihniyetler bir gün mutlaka iflas edecektir.  Fiyatıyla, hizmeti ve misafir memnuniyetiyle işini doğru yapan anlayışa sahip otelleri tenzih ederek bu sorunları da dile getirmek önem arz ediyor.

 

Fahiş fiyatlara tepki

Evet, ülkemizde muhafazakar insanların aileleriyle tatil yapabileceği otel sayısı diğer seçeneklere göre az. Körfez ülkeleri ve ülkemizden bu tarz otellere karşı yoğun bir ilgi var fakat fiyatlar ve hizmet kalitesi doğru orantıda beklentileri karşılamıyor. Ürün çeşitliliği az olunca da bütçeye uygun otel ve konaklama adresi bulmak zorlaşıyor. Söz gelimi bir otelde tatil yapmak için bir seyahat acentesine baş vurduğunuzda beğendiğiniz otelin fiyatı bütçenize uymadığında size bütçenize uygun bir çok değişik otel alternatifi sunula biliyor,  gel gelelim alternatif tatil söz konusu olunca tıkanıp kalıyor tatilci. Her zaman ifade ettiğim üzere gelen talebin çokluğunu fırsat bilip fiyatlarınızı fahiş miktarlara çıkarmak ya da hak edilen hizmet kalitesini yaşatmamak hangi İslami değere yakışır? Hangi hakka hukuka, hangi ticaret ahlakına sığar? İnanın anlayabilmiş değilim. Helal turizme haram karıştırmayın, inancı ve yaşam tarzından dolayı sizleri tercih eden ülkemizin güzel insanlarını artık zor durumda bırakmayın. Tatil tercihi bu yönde olan bir ailenin “Alper Bey, hanıma çocuğa, babaanneye elimdeki imkanlarla tatil yaptırabilmek için kıyafetimizden mi vazgeçeceğiz? Siz söyleyin lütfen bu hassasiyetimize yetkililer bir çözüm bulsun bizim tatil yapmaya hakkımız yok mu?” diye serzenişte bulundular.

 

5 bin TL'nin üzerinde

Muhafazakar otellerle ilgili şöyle bir fiyat araştırması yaptığımdaysa 2 kişi 5 gün konaklamalı 5 bin ve üzerinde ortalama fiyatlarda olduğunu gördüm.  Tabi ki bedava olsun demiyoruz ama otel kalitesi, verilen hizmetler, lokasyon, mimari, konfor gibi birçok detayla fiyat farklılıkları olabilir ancak buradaki temel sorun hak edenin hak ettiğini almasıdır. Mecburiyeti mağduriyete haksız kazanca döndürmemek için bir kez daha vicdanlarınıza bir uyarı olması inancımla Türkiye’deki muhafazakar tatilcileri üzmeyin. İslami oteller soygunu tarzı uyarılarda bulunmak yerine muhafazakar tatille ilgili güzel haberler vermeye vesile olun.