İsmail Hoca’ya hep birlikte sahip çıkalım

Ersun Yanal-İsmail Kartal değişikliği Fener’in bahçesine hayırlı olsun. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu olan Fenerbahçe’nin Hocası Ersun Yanal’ın beklenmedik istifa kararı bomba gibi kamuoyunun önüne düştü. Fenerbahçe sezon başı kampına Topuk Yaylası’na gittiği sürede  Ersun Yanal’ın “Hanım arkadaşlarını kampa getiriyor” şekli ve şemaili Aziz Yıldırım Başkan’a ters gelmiş. Madem böyle bir şey gerçekleşti, anında operasyonu yapması lazımdı. Hazırlık maçlarının sonuçları da pek iyi görülmediği için Ersun Yanal’a Aziz Yıldırım şaşı bakmaya başladı.

Danimarka’da oynanmış olan Sevilla maçından sonra aynı görüntülerin devamı bardağı taşıran son damla oldu. Sonrasında Aziz Başkan futbolcuları toplantıya çağırıp Ersun Yanal’ı dışlayınca zaten ipler orada kopmuş oldu. Fazla detaya girmeye gerek yok. Olan olmuş.. Şimdi İsmail Kartal dönemi başlıyor.

Olympiakos karşısında izlediğim Fenerbahçe, Diego’suz sahaya çıkmasına rağmen göze hoş gelen futbol sergiledi diyelim. Yalnız bir yere kadar. Savunma ile orta saha arasında top çevirme, top Fenerbahçe’de ne kadar fazla kalıyor gibi gözükse ve bu durum iyiyse, oyuncular hücum organizasyonunda çoğalamadı, pozisyon üretmekten uzak kaldı. Olympiakos karşısında duran iki toptan biri Caner diğeri kaptan Emre’den goller gelmesine rağmen kazanan da Fenerbahçe olduysa, İsmail Hoca’nın takımını fazla eleştirmek anlamsız olur. Kazanarak iyi bir başlangıç yapıldı. Ersun Yanal’la sezon başında hiç de iç açıcı olmayan futbol sergisi, tüm Fenerbahçeliler’i kuşkulu beklentiye sokmuştu. Etik değerlere bakacak olursak, Ersun Yanal bilgisayarı ile öyle yapmış, böyle yapmış, ne yaptıysa iyi yapmış ve Fenerbahçe’yi geçtiğimiz sezon şampiyonluğa ulaştırmış.

Böyle bir Aziz Yıldırım eleştirisine karşıyım. Geçmiş sezonda  çok iyi bir puan farkıyla şampiyon olmuş Fenerbahçe’yi “Ersun hoca Fenerbahçe’yi iyi çalıştıramıyor. Bilgisayara takılıp kalıyor” gibi eleştirileri modern futbolumuzun kısır döngüsünden başka bir şey değildir. Ersun Yanal’a bundan sonraki futbol yaşamında başarılar dilerken, İsmail Kartal’a sahip çıkılmaktan başka yapacak bir şey kalmadı.