İsmet Yıldırım Özal’ın kafasındaki isimdi

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım’la buluştuk önceki gün. Elbette kamuoyu onu KİPTAŞ Genel Müdürlüğü döneminden tanıyor. Dolayısıyla siyaset geçmişi çok konuşulmuyor. Daha çok teknisyen tarafı biliniyor. Oysa 1989 seçimlerinde yani Ümraniye ilk ilçe olduğunda Merhum Turgut Özal’ın kafasındaki isim İsmet Yıldırım’mış meğer. Özal Yıldırım’ın Ümraniye’de kurucu belediye başkanı olmasını istemiş. Fakat Dalan’ın ısrarıyla Yıldırım yerine Nurullah Kadirioğlu aday gösterilmiş. O seçimlerde yüzde 34 gibi bir oranla SHP’li Şinasi Öktem seçildi. ANAP ise yüzde 14’te kaldı. Kader. Şimdi daha da pişmiş bir şekilde bütün hazırlıklarını tamamlamış halde yeniden Ümraniye sokaklarında. 

 

Ümraniye yatırımları bir sonraki faza geçiyor

İstanbul’un tam da ortasında bir büyük kent hacmindeki ilçenin nereden nereye geldiğini anlattı İsmet Yıldırım. Hasan Can döneminde başlayan Ümraniye’nin çamurdan, çöpten kurtarılma hamlesinde şimdi ikinci faza geçiliyor. Prestij. Çok basit bir örnek. 31 Mart sonrası, Ümraniye’nin Alemdağ Caddesi, İstiklâl Caddesi’nin yıkılmaz liderliğini alacak gibi görünüyor. Bugün araç trafiğine kapalı olan cadde, nostaljik tramvay seferleriyle birlikte bambaşka bir görünüm kazanacak. Ayrıca Alemdağ Caddesi’nden Yeni Cami yönüne doğru Şile otoyolu üzerine bir platform yapılacak ve burası 49 bin metrekareyle İstanbul’un en büyük meydanlarından biri olacak. Taksim Meydanı 40 bin metrekare, öyle söyleyeyim. Buna ilave üç ayrı nokta daha meydan olarak belirlenmiş durumda. Sadece yollar ve meydanlar da değil. 10 yeni millet bahçesi de geliyor. Ama beni asıl heyecanlandıran ise Hekimbaşı Spor köyü projesi. Orası bir büyük facianın yaşandığı yer. Çöp toplama alanı olarak kullanılıyordu CHP zamanında. Sonra patladı. Yüzlerce metre ötede Kazım Karabekir’de oturan vatandaşların tepesine yanardağdan fışkıran lavlar gibi ölüm yağdı. 39 vatandaşımız feci şekilde can verdi. Vaktin sorumluları, ‘oraya ev yapan vatandaş suçludur’ dedi, dosyayı kapattı. Şimdi o facianın yaşandığı yerde şampiyon bir takımımız var. Ümraniyespor tesisleri oldu orası. İsmet Yıldırım da işte o bölgeyi merkez alarak yüzlerce dönüm arazi içinde bütün Ümraniyeli çocukların istifade edebileceği bir spor köyü kurmayı hedefliyor.  

 

Sokak hayvanları bize emanet

31 Mart sonrasında Ümraniye, sokak hayvanları için de yaşanabilir bir ilçe olacak. Her sokağa, belirli aralıklarla mini su kuleleri yapılacak. Müsait olan yerlere de çatılı kedi/köpek evleri. Ve belediye içinde kurulacak olan bir birimle bu hayvanların takibi sağlanacak. Ümraniye’deki lokantalar ve oteller de belediyenin bu birimiyle iş birliği içinde sokak hayvanları için artan yemeklerini çöplere karıştırmadan ayrıştıracak.‘Madem bize emanet bu hayvanlar, elbette bakacağız’ diyor İsmet Yıldırım. 

 

Ödül aldık!

Önceki akşam 32. Uluslararası Tüketici Kalite Zirvesi kapsamında ödül töreni gerçekleştirildi. Tüketicinin korunması ve kalitenin arttırılması için yapılan çalışmaların ödüllendirildiği bu organizasyonun sunuculuğunu da Gökay Kalaycıoğlu yaptı. Gecede sağolsunlar bu fakiri de ödüle değer bulmuşlar. Umarım hakları için mücadele ettiğimiz tüketiciler de böyle düşünüyordur.