Ýsrail-ABD soykýrýmý; devlet, iyi ki CHP gibi düþünmüyor…

Özgür Özel de bilsin, peþ peþe beþ haberi hatýrlatalým.

1. Haber:

Cumhurbaþkaný Erdoðan dün "Filistin'in Geleceði Konferansý"nda konuþtu. Ýki noktanýn altýný çizelim.

1. "Siyonist lobisinin; küresel güçleri ve sistemi nasýl kontrol ettiðini, ekonomiyi, ticareti, medyayý, sinema sektörünü, sanatýn her dalýný, akademiyi, üniversiteleri hatta bazý ülkelerde devleti, askeri ve sivil bürokrasiyi nasýl baský altýnda tuttuðunu hepimiz çok yakýndan gördük."

2. "Giderek þýmaran Ýsrail durdurulmadýðý müddetçe bu yayýlmacýlýðýn, nereye ulaþacaðýný tahmin ediyoruz. Ýsrail tehlikesi ülkemize yaklaþýyor. Bu tehlikeyi göremeyen idrak yoksunu þahsiyetler varsa da biz bu görüyor ve her türlü tedbiri alýyoruz."

1. Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn küresel sistem için söylediði hakikati, biz ülkemizde son 150 yýldýr iliklerimize kadar yaþadýk. Siyonist lobinin kontrol ettiði ABD yönetimlerinin; Türkiye'de Batý/Haçlý menfaatleri ile ortaklaþa darbeler eliyle tesis ettiði vesayet sisteminin/statükonun, ülkemize nasýl güç ve yýllar kaybettirdiðini, bilhassa bizim nesil, 1968'lerde baþlayan öðrenci olaylarý kumpasýnda gördük, yaþadýk.

Bugün Ýsrail, Gazze'de, Lübnan'da soykýrým yapma cüretini buluyorsa, temelde bu cüret, Türkiye'nin elinin kolunun baðlanmasý hesabýna dayanýyor.

On yýlda bir tekrarlanan darbeler, PKK ve FETÖ terör örgütlerinin eliyle yapýlan ihanetler, hep Ýsrail'in elini rahatlatmak içindi.

Biz, "Erdoðan ve Cumhur Ýttifaký; milletimizin umudunu, cesaretini, Çanakkale ruhunu yeniden canlandýrdý" derken, siyasî bir duruþ sergilemiyoruz.

Tersini düþünmek bile istemeyiz.

Eðer halkýn seçtiði Cumhurbaþkaný Erdoðan, AK Parti iktidarlarý ve Cumhur Ýttifaký olmasaydý, CHP'nin baþýný çektiði muhalefetin elinde Türkiye, Ýsrail yayýlmacýlýðý karþýsýnda ne olurdu?

2. Cumhurbaþkaný Erdoðan; "Ýsrail tehlikesi ülkemize yaklaþýyor. Bu tehlikeyi göremeyen idrak yoksunu þahsiyetler varsa da biz bu görüyor ve her türlü tedbiri alýyoruz" diyor.

Maalesef ana muhalefet lideri CHP'nin Genel Baþkaný Özgür Özel, -hadi gaflet diyelim- bu þahsiyetlerin önde gelenidir.

AK Parti gidiyormuþ da, Erdoðan asýl meselelerin üstünü örtmek için halký, yaklaþan savaþ tehdidi ile manipüle ediyormuþ...

Ciddiyet bu mudur? Devlet meselelerini ayaða düþürmek, Özgür Özel'i Cumhurbaþkaný adayý mý yapacak?

2. Haber:

ABD, Ýsrail'i Ýran'a karþý savunmak için asker gönderiyor.

ABD Baþkaný Joe Biden, Ýsrail'e gönderilen karada konuþlu balistik füze savunma sistemi (THAAD) konusunda Kongreyi bilgilendirdi.

Bölgemizde Ýsrail; gerçek emperyalist ABD'nin tam desteðini almýþ olarak soykýrým yapýyor.

ABD'nin desteði olmasa katil devlet Ýsrail içerden çökecek.

7 Ekim'den beri silah desteði 17.9 milyar dolarý aþtý. ABD ile Ýsrail ayrýca 20 milyar dolarlýk 100 askeri anlaþma yaptý.

3. Haber:

Ýsrail tanklarý Suriye topraklarýna girdi.

ABD ve Ýsrail, bir tampon bölge kurarak, PKK/PYD/YPG'nin kontrolüne verilen bölgeyi birleþtirme hesabýndalar.

Bir terör devleti kurulmasý için taþlar döþeniyor.

Bunun anlamý, Suriye'nin kuzeyinde ABD ile karþý karþýya geliyoruz demektir.

Özgür Özel'in kulaklarý çýnlasýn...

4. Haber:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Baþkaný Neçirvan Barzani'yi kabul eden Cumhurbaþkaný Erdoðan, giderek artan Ýsrail saldýrganlýðýnýn bölgeyi topyekûn bir savaþ alanýna çevirme riskinin bulunduðuna iþaret etti. Türkiye'nin tüm bölgenin istikrar ve güvenliðine büyük önem atfettiðini, Irak makamlarýnýn ülkeyi çatýþmanýn uzaðýnda tutma gayretlerini takdirle karþýladýðýný belirtti.

Görüþme öncesinde Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan ve MÝT Baþkaný Ýbrahim Kalýn da Neçirvan Barzani ile bir araya geldiler.

5. Haber:

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, dün Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde Arap Birliði Genel Sekreteri Gayt'ý da kabul etti.

Kabulde, Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan da yer aldý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Ebu Gayt ile görüþmesinde, Ýsrail'e kapsamlý bir silah ambargosu uygulanmasýnýn baskýyý artýrmak için gerekli olduðunu belirtti.

Devlet, iyi ki CHP gibi düþünmüyor...