Ýsrail, 17-18 Eylül tarihlerinde Lübnan'a yönelik görülmemiþ siber saldýrýlar yaptý.
Çaðrý cihazlarý ve telsizlerin, siber saldýrlar ile patlatýlmasý suretiyle iki saldýrýda ölü sayýsý 37'ye, yaralý sayýsý 3 bin 750'nin üzerine çýktý.
1. Ýsrail, bir gözü dönmüþlük ile Orta Doðu üzerinden dünyayý adým adým küresel bir savaþa zorluyor. Baþkanlýk seçimleri dolayýsýyla ABD, adeta Ýsrail'e rehin hale geldi. Ýsrail'in bütün canavarlýðý, ABD ve Batý yönetimlerince destekleniyor, himaye ediliyor.
2. Ýsrail, Gazze'deki vahþi katliamlarýna; bebek, çocuk, kadýn, yaþlý demeden sivilleri hedef alarak devam ediyor. Vicdanlý milyonlarca insanýn tepkileri Ýsrail'i ýrgalamýyor, etkilemiyor.
3. Ýsrail Baþbakaný Netanyahu; yeni katliamlarla, saldýrýlarla, savaþý önce Lübnan'a, ardýndan Suriye'ye yaymak suretiyle iktidarda kalmanýn hesabýný yapýyor. Daha birkaç hafta önce Ýsrail'de, Netanyahu aleyhine büyük protestolar, eylemler yapýlýrken hepsi bir anda duruverdi...
4. Ýsrail, çaðrý cihazlarý ve telsizleri patlatarak bütün dünyayý güvensizliðin girdabýna sürükledi. Þimdi, "cep telefonlarý da patlatýlýr mý?", "elektrikli otomobiller, elektrikli ev aletleri ne kadar güvenli?" sorularýna cevap aranýyor.
5. FETÖ ihanetinden kurtulmuþ olmamýzýn ne büyük baþarý olduðu þimdi daha iyi anlaþýlýyor.
FETÖ yargýlamalarýnda ortaya çýktý ki; FETÖ'nün emniyet ve silahlý kuvvetlerde hâkimiyeti ele geçirmek kadar, Türkiye'nin biliþim yapýlanmasýna sýzdýðý da ortaya çýktý. Biliþim yapýlanmasýnýn TUSAÞ, HAVELSAN, Roketsan, TÜBÝTAK, ASELSAN, Savunma Sanayi Baþkanlýðý, Bilgi Teknolojileri ve Ýletiþim Kurumu ile Türk Telekom'u kapsadýðý ve itiraflarda; 2014-2015 yýllarý arasýnda FETÖ'nün Türkiye biliþim yapýlanmasýndan sorumlu kiþinin Selçuk kod adlý Suat Yiðit olduðu ifade edildi.
Allah, milletimizi ve devletimizi korudu.
Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, nasýl büyük bir lider olduðu vicdan ve insaf sahibi insanlarýmýz tarafýndan bir daha görüldü.
Erdoðan her fýrsatta milli ve yerli üretimi gündeme getirdi, bu yöndeki çalýþmalara öncülük etti, yönetim iradesini ortaya koydu.
Savunma sanayindeki hamleler, özellikle insansýz silah sistemleri, Milli Teknoloji Hamlesi'nin ne kadar hayati bir öneme sahip olduðunu gözler önüne serdi.
Dün, Kahramanmaraþ'ta, TEKNOFEST Liseler Arasý Ýnsansýz Hava Araçlarý Yarýþmasý finalinde açýklama yapan Baykar Yönetim Kurulu Baþkaný Selçuk Bayraktar, Ýsrail'in Lübnan'da Hizbullah üyelerine yönelik çaðrý cihazlarýyla yaptýðý saldýrýyý deðerlendirirken þunlarý söyledi:
"Bizim özellikle insansýz hava araçlarýmýzla, bundan 20 sene önce baþlattýðýmýz mücadele, tam da bununla alakalýydý. TEKNOFEST'in asýl misyonu; savunma sanayinde gösterilen baðýmsýzlýk ve millileþme hamlesinin, teknolojinin tüm diðer sivil alanlarýna yayýlmasýdýr."
6. Türkiye, hazýrlýklar konusunda epey mesafe almýþ durumda.
Anadolu Ajansý Editör Masasý'na konuk olan Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, "Müstakil bir siber güvenlik teþkilatýnýn kurulmasýyla ilgili konu hükümetimizin de gündemine getirildi" dedi.
Yasa teklifinin Ekim'de Meclis'e gelmesi düþünülüyor.
Doðrudan Cumhurbaþkaný'na baðlý Siber Güvenlik Baþkanlýðý (SGB) kurulmasý, farklý kurumlardaki yetki ve fonksiyonlarýn tek çatý altýnda toplanmasý planlanýyor.
Yeni kurulacak Baþkanlýða; Emniyet Genel Müdürlüðü'ne baðlý Siber Suçlarla Mücadele Daire Baþkanlýðý ile MÝT'te geçen yýl oluþturulan Siber Ýstihbarat Baþkanlýðý'ndan da katýlým saðlanmasý bekleniyor
Siber Güvenlik Teþkilatý'nýn ana omurgasý USOM'la saðlanacak.
Anadolu Ajansý'nýn derlediði bilgilere göre "Türkiye'nin siber kalesi" olarak nitelendirilen Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), kesintisiz çalýþmayla muhtemel dijital tehditleri bertaraf ediyor.
USOM bünyesinde 2 bin 300'e yakýn Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME), 7 bin 859 uzman personel ve 400 ulusal siber olaylara müdahale merkezi personeli bulunuyor.