İştah patlamasına son

Zayıflamada iştah kontrolü altın kural. Tam kilo vermeye başlamışken aniden gelişen iştah patlaması önce diyeti sonra motivasyonu bozuyor. Kaybedilen tüm kiloların geri alınmasına yol açan olumsuz tabloyu değiştirmenin formülü bilinçli ara öğün seçiminden geçiyor.

DİYET yaparken en büyük sorunlardan bir tanesi aç kalmak, ara öğünleri atlamaktır. Sağlıklı bir beslenme ve zayıflama programında mutlaka ara öğünler de olmalı. Uzun süre aç kalmak, çok sağlıklı bir durum değil. Eğer ara öğünleri yapmazsanız, iki risk söz konusu olabilir, birincisi kan şekeriniz düşebilir ve bu durumda daha sonra yediğiniz yemeklerin depolanması eğilimi artabilir. İkincisi de uzun süre aç kalınca daha çok acıkırsınız ve bir sonraki öğünde kontrolsüz yiyebilirsiniz. Ara öğünler gerçekten de ara öğün olmalı, asla ana öğünler kadar çok yenilmemelidir. Özellikle kadınların çay saatlerinde yaptığı ağır yiyecekler belki lezzetli ama sık yendiğinde kilo aldırıcı ve sağlığı bozucu olabilir.

İKİ YEMEK ARASI YULAF EZMESİ

- Mutlaka ara öğünler yapın.

-Yemeklerden 10 dakika kadar önce ıhlamur, mate karışım çayı için.

- Ara öğünlerde yulaflı büsküvi, müsli, yulaf ezmesi gibi kepekli ürünlere ağırlık verin.

-Kan şekerini yükselten unlu şekerli gıdalardan kaçının.

-Yemekleri uzun uzun çiğneyin.

-Elma kabuklarındaki pektin maddesi tokluk hissinin sağlanmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle ara öğünlerde veya çok acıktığınızda kabuklu yeşil elmayla birlikte bir avuç tuzsuz leblebi tüketin.

-Yine acıkmaya karşı bir büyük bardak ılık light süt içerisine iki çorba kaşığı yulaf ezmesi koyarak yiyin.

- Stres ve gerginlik sizde açlık hissi oluşturuyorsa 1 fincan melisa çayı içip 20 gram bitter çikolata yiyin.