İstanbul kedileri ve dizi stratejisi...

TRT World, İstanbul kedilerine dair mini bir haber paketi hazırlamış. Amerika’da New York yakınlarında fahri belediye başkanı kedi olan, sokakları kedi heykelleriyle dolu bir kasaba var. 

O kasabaya dair bir sürü belgesel seyrettiğim için bu haberi de sevdim. Ayrıca İstanbul adının  terör saldırısı yerine bu tür haberlerle gündeme gelmesi de güzel. Ancak benim dikkatimi çeken bir başka nokta daha var.

Son dönemde gördüğüm en iyi jimmy jib kamera  kullanım örneği vardı bu haberde.

Önce arka planda sadece Kız Kulesi’ni gören kamera, doğru açıyla doldu ve anonsun sonunda da Kız Kulesi görüntüsüne ekli kediyi gördük.

Televizyonculukta küçük detaylar bazen büyük farklar yaratır.  

***

Show Tv’nin yeni dizisi Kış Güneşi yayın yolculuğuna başladı. İlk bölüm reytingi dizinin hak ettiği reytingden daha düşük zira kanalın en kötü günlerinden birisi salı günleri.

Atv, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ile zaten gün birincisi oluyor. Star Tv, Gecenin Kraliçesi’ni koydu ama beklediği sonucu alamadı. Boşluğu gören Kanal D, Hayat Şarkısı’nı koydu ve diziyi tutturdu.

Bunların üzerine de Survivor yayını geldi. Böyle bir ortamda, Kış Güneşi’ni 2-3 hafta gecikmeli soktu Show Tv yayına.

Mesela, Kış Güneşi, Survivor ve Hayat Şarkısı’nın yayına başladığı hafta başlasaydı daha başarılı bir sonuç alabilirdi. Ama tutmuş işlerin arasına yeni dizi sokunca haliyle beklenen sonuç alınamadı.

Televizyonculukta kendi yaptığınız kadar rakiplerin yaptıklarına da bakmak gerekir zira reyting yarışı dediğimiz şey mucizelere açık bir alan değildir.

***

Survivor’da Ünlüler fena kapıştı. Bilirsiniz bu tür kapışmalarla çok ilgilenmem ama bu kez yazma ihtiyacı duydum.

Niye diyeceksiniz çünkü yine “Açıklarsam görürsün” cümleleri vardı. Türkiye’de trafik hariç hemen her kavgada kullanılır bu söz. Genellikle söyleyen sonra susar ama bu kez Tuğba Özay konuştukça konuştu.

Normal şartlarda bu saatten sonra o ilişki yumağı normale dönmez. Hoş bizim seyirci de böyle gruplaşma olan, kavgalı işleri sever zaten....