İşte bu Fenerbahçe

Fenerbahçe’nin geçen haftaki Antalya yenilgisi, anlaşılan şu ki; futbolculara kulak çekme gibi ders olmuş. Kasımpaşa gibi zorlu bir maçı oynayan Fenerbahçe, farklı bir oyun anlayışı ile, iyiye yakın bir futbol sergileyerek, rakibini sürklase etti.

Fenerbahçe çok farklı kazanmış olsa bile, attığı gollerden daha fazlasını kaçıran da oldu. İlk önce kaçıranlardan söz edelim. Nani 2, Volkan Şen 2, bir de Alper Potuk, kaleci Ramazan Köse ile karşı karşıya gol bulamadılar. Atılan goller ise... İlk önce Diego Ribas, ardından penaltıyla Van Persie, oyunun son dakikalarında oyuna giren Alper Potuk’la da harika bir gol izledik.

Fenerbahçe önde basıp pres yaparak, oyununu Kasımpaşa’ya kabul ettirdi. Fenerbahçe takım olarak Kasımpaşa karşısında uyanışa geçti dedik, ama şu da bir gerçek ki, takım halinde herkes görevini yaptı. Kaleci Volkan da Malki’nin ilginç topa vuruşunu harika bir refleksle kurtaran oldu.

Fenerbahçe’nin bu oyun tarzının, izleyenlere de oynayan tüm Fenerbahçeli futbolculara da keyif verdiğini zannediyorum. Pozisyon üretmekte fazlasıyla başarılı olan Fenerbahçe’yi takım halinde kutlamak isterim. Bu Fenerbahçe’yi izlemek, bizim özlemimiz oldu. Umarım bundan sonra oynayacağı maçlarda da bu Fenerbahçe’yi izleyen oluruz.

Malki’nin attığı gol, son dakikalarda konsantrasyon eksiğinden kaynaklandı ve Kasımpaşa’nın şeref sayısı olarak kayıtlara geçti.

Ben Pereira’yı biraz durgun gördüm. Anlaşılan Antalyaspor yenilgisini kafasının bir kenarına takmış. Ama bu Kasımpaşa galibiyeti, artı oynanan futbol, hem Fenerbahçe, hem de Pereria’yı mutlu etmiştir. Alternatifi çok olan bir kadroya sahipsen, kim sakat, kim cezalı, fazla umursamazsın. Dolayısıyla Kasımpaşa karşısındaki Fenerbahçe de belirli futbolculardan yoksun sahaya çıkmış olsa da, ortaya koyduğu futbolla gerçekten alkışlara layıktı.