İşte G.Saray bu!

Benfica, ikide iki yaparak İstanbul’a geldi. Futbolcularının sosyal medyadaki paylaşımlarının maçı yüzde yüz kazanacakları kanısındaydılar. Maça da 1-0 önde başladılar. Daha Galatasaray oyuna ısınmadan ikinci yarıda golü buldular. Bu golden sonra Galatasaray’ın çözüleceği Benfica’nın goller bulacağını hesaplayanlar yanıldılar.

Galatasaray, “Galatasaray” olduğunu hatırladı. Benfica’nın üzerine gitmeye başladı ve yediği golden 16 dakika sonra Selçuk’un penaltısıyla 1-1’i beraberliği yakaladı. Penaltının tartışılacak hiçbir yanı yoktu. Hakem de zaten hiç duraksamadan penaltıyı gösterdi. Beraberliği yakalayan Galatasaray, Benfica’nın üstüne gitmeye devam etti ve Podolski’nin ayağından ikinci golü buldu.

Galatasaray’ın ilk yarı ve ikinci yarıdaki oyunundan görebildiğimiz çok basit bir şey: kulübesinin yetersiz oluşu... Sadece kulübesi değil, sahaya çıkan 11’de yeterli değil. Dünya-alem Benfica’nın gol yollarını sol kanatta Gaytan ile zorluyacağını biliyor. Bunu Sabri ile durdurmaya çalışmak, sel sularına çalı-çırpıdan set yapmak gibi bir şey.. Nitekim golü de zaten Gaytan’ın ayağından attı Benfica...

Galatasaray’ın orta sahası Melo’nun gitmesiyle birlikte o ısıran, baskı uygulayan, top rakibin ayağındayken, sürekli rahatsız eden niteliğini yitirmiş. Bilal ve Selçuk bu görevi yerine getiremiyor. Selçuk takımı hücuma kaldırabiliyor. Duran toplara çok iyi vuruyor. Ama bir ön libero değil elbette.. Galatasaray’ın devre arasında buraya acilen bir transfer yapması gerekiyor. Benfica karşısında Hamza sahaya Olcan’ı sürdü ikinci yarıda. Ama Olcan, Trabzonspor’daki günlerini mumla aratıyor. Galatasaray’da ilk 11’de forma bulamadığı için sürekli mutsuzları oynayan Yasin, bu maçta ancak ilk yarı sahada kalabildi. Öylesine etkisizdi yani.. Yasin, maçın ikinci yarısında oyuna girdiği zaman etkili olabiliyor. Ama ilk 11’de etkili olduğunu bu zamana kadar görmedik. Umut çok fazla eleştiriliyor. Ancak Umut’un savunmaya olağanüstü yardımlarını kimse göz önüne almıyor.

Galatasaray, gerçekten çok önemli galibiyete imza attı. Sarı-Kırmızılılard bu galibiyetle kasasına 1.5 milyon euro da para koydu.