Ýþte HDP üzerinden yapmak istedikleri bu

Meclis’te akýl almaz bir manzaraya uyandýk dün.. AK Partili ve HDP’li vekiller birbirine girdi.. Ne oldu, neden oldu diye sorduðunuzda HDP’liler, ‘söze karþý linç giriþimine uðradýk’ diyorlar.. Bütün bu kavganýn gürültünün fitilini ateþleyen HDP’li Mahmut Toðrul’un, Zeytin Dalý harekatýyla bölgenin demografisinin hedef alýndýðý, mültecilerden bir kýsmýnýn Afrin’e taþýnmasý gibi bir plan olduðu bunun için de etnik temizlik yapýldýðý yönündeki iddiasý.. Türkiye’yi ‘etnik temizlik’ gibi, insanlýða karþý iþlenmiþ bir suçla itham edene kadar söylediði her söz baðýra çaðýra tartýþýlýr.. Hem de tam tartýþýlacak yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir üstelik.. Ama bir saniye.. Etnik temizlik nedir yahu?.. Sizin aðzýnýzdan çýkaný kulaðýnýz duyuyor mu?.. Böyle bir þey ne tarihte olmuþtur ne de þimdi mümkündür.. Böyle bir ithamýn Gazi Meclis’in çatýsý altýnda dile getirilebilmiþ olmasý büyük küstahlýk.. Böyle hadiseleri duyduðumda diyorum ki; iþte HDP tam da bunun için var demek ki.. Normal bir siyasi parti olsa.. Getirse Meclis’e bütün tartýþma konularýný soru olarak.. Sorsa muhataplarýna, aydýnlansa karanlýkta kalan iddialar da.. Ama özellikle batýnýn týpký Suriye’de 2011’den beri devam ettirdiði gibi, ‘Gezi’ ya da baþka yollarla Türkiye’ye sýçratmaya çalýþtýðý gibi bir etnik yahut mezhepsel savaþ çýktýðý algýsýný tahkim etmeye çalýþýyor HDP.. Biraz bu topraklara ait bir siyasi parti olsaydý, bu tezgahý evvela kendisi bozardý.. 

 

Pasaport iþinin neden polisten alýnacaðýný anlamýþ deðilim

Bürokrasiyi azaltmak adýna devlet çok sýký bir disiplin sürecine girdi.. Araç satýþlarýnda noterin yeterli olduðu, internet üzerinden sabýka kaydý veya diðer belgelere çok kolay ulaþýldýðý gibi pek çok düzenleme  yapýlýyor.. Þimdi bunlara bir de pasaportlarýn polisten çýkýp nüfus idarelerine devri geliyor… Her þeyi anladým da bu pasaport devri çok da lüzumlu mu, açýkçasý kafam net deðil.. Bürokrasisine baktým, batýdakinden daha da aðýr deðil.. Yaþattýðý iþ yüküne baktým. Türkiye’nin en kalabalýk kenti olan Ýstanbul’da, eðer pasaport iþleri polisten alýnýrsa iþ yükü azalacak toplam polis sayýsý, rütbelileriyle birlikte 200’ü bulmuyor.. Bir de, milyonlarca pasaport dosyasýnýn, hafýzasýyla birlikte bambaþka bir kuruma devredilmesiyle ortaya bir güvenlik açýðý da çýkacak mý, ona iyi bakmak lazým.. Devletin her kademesi ayný devlettir, kabul.. Ama biliyoruz ki, emniyet FETÖ temizliðini yaptý. Artýk ben eminim ki, ‘þuna pasaport verilmesin’ kaydý bulunan dosyalar güvende.. Þimdi ayný istihbarat notlu dosyalar yeniden elden ele dolaþmaya baþlayacak ve benim bu konuda endiþelerim var.. 

 

Zeytin Dalý çelengi neden ve nasýl haçla deðiþtirildi?

Burasý Brandenburg Kapýsý.. 1700’lerin sonlarýnda barýþ anýtý olarak yapýlmýþ.  Almanya’nýn Ýkinci Dünya Savaþý'nda yenilmesinden sonra Soðuk Savaþ’ýn yaþattýðý bölünmenin sembolü. Sovyet kontrolündeki Doðu Almanya’yý Amerika-Ýngiltere ve Fransa tarafýndan kontrol edilen Berlin’in Batý kesiminden ayýrýyordu. Duvarlar yýkýlana kadar.. Brandenburg Kapýsý'nýn en üstünde dört atlý bir savaþçý figürü var.. Quadriga.. Tanrýlarýn arabalarý.. Antik Roma'da zaferi simgeleyen quadrigalar, dünyadaki güç dengelerinin deðiþmesiyle, zamanla siyasi ve dini otoritenin de simgesi haline gelmiþ… Ýþte bu Quadriga’nýn en tepesinde barýþý sembolize eden bir zeytin dalý çelengi vardý aslýnda.. 1806 yýlýnda Napolyon, Prusya zaferinin sembolü olarak bu heykeli Paris’e taþýdý.. Ancak bir kaç yýl sonra Mareþal Gebhard von Blücher Berlin’e geri getirdi.. Ve üzerindeki barýþý sembolize eden quadriga çelengi demir haç ile deðiþtirildi.. Þimdi altýnda romantizmin yaþandýðý bu kapýnýn en tepesinde barýþ sembolü gibi duran masum heykel elinde ‘Demir Haç’la selamlýyor gelenleri..