İstek ve arzulu ol ki, kazanasın

Fenerbahçe’nin son oynamış olduğu Sivasspor karşısındaki farklı galibiyeti ilerisi için moral motivasyonunun iyiye doğru yol almasına neden oldu. Fenerbahçe’nin gol atma sıkıntısı yok. Kötü günlerinde de yoktu. Ama orta saha ve savunma anlayışı iyi gözükmediği dönemlerde kalesine gol davetiyesi çıkarıyordu.

Aykut Hoca’nın en büyük sorunu savunmadaki yanlış diziliş, yanlış paylaşım, hazırlıksız yakalanmasından kaynaklandı. Orta saha organizasyonunda ise geçmiş maçlarda çok topla oynuyor gözükmesi, adeta al gülüm-ver gülüm hesabına döndü. Oyunu da kendi yarı alanında kabul ettiği için istediği kadar pas yapan gözüküp topa sahip olsa bile hiçbir işe yaramamıştı.

Sivasspor karşısındaki Fenerbahçe ise rakip yarı sahada baskılı ve presli futbolla, hücumda çoğalarak gol arayışlarında bulundu. Bizim devamlı eleştirdiğimiz orta saha, hücum ağırlıklı Fenerbahçe’ye destek verdiği için hem futbolu beğenilen oldu, hem de farklı galip gelinmesine yol açtı.

Ben Aatıf’ın bu kadar dışlanmasına karşıyım. Birkaç maç üst üste oynatılırsa, katkısının da çok fazla olacağına inanıyorum. Soldado maçın son 20 dakikasında oyuna girdi, birbirinden güzel üç gol atarak takımının farklı galip gelmesine neden oldu. Valbuena’nın yokluğunu kimse aramadı. Çünkü takım olarak kazanma ve iyi futbol arzusu içinde olması nedeniyle fark attı. Bundan sonra oynanacak Antalyaspor karşısındaki Fenerbahçe, aynı arzu ve istek içinde olursa, Sivasspor karşısındaki futbolunu tekrarlarsa, Akdeniz ekibi karşısında kazanan olur. Eğer Fener eskisi gibi isteksiz ve arzusuz görüntü verirse, geçmişteki sıkıntılarını tekrar yaşayabilir. Onun için derim ki, eğer sen büyük F.Bahçe isen her maçta kazanma adına rakip sahada çoğalarak baskılı futbolunu tekrarlamak zorundasın.

Savunmada Martin Skrtel’in gelmiş olması Fenerbahçe’ye mutlaka fayda getireceği gibi biraz dikkatli olursa, takım savunmasına da özen gösterirse kalesinde zor gol görür.