İtidal beyler

İki aydır ortalık toz duman. Kimin ne dediği karmakarışık. Söylemlerin hedefini kestirmek mümkün değil. En azından ben bir şey anlamıyorum. Nereye gidiyoruz, partilerin karşılıklı suçlamalarından ne kazanacağız belli değil. Partiler ülkeyi yetmişli ve doksanlı yıllara mı taşımak istiyorlar. Allahtan gençlerimiz, küçük radikal guruplar hariç, yapılan bu kavgaları ve karşılıklı suçlamaları pek ciddiye almıyor.

Siyaset, bu tür gerilimlerden hastalanır, sağlığını kaybeder. Günün modası kasetler. Kasetler internette ve de etrafta dolaşıyor. 1991 Ekim genel seçimlerinde de içinde evrak olmayan “koskotas” dosyaları her konuşmacının gündeminde idi. O günkü iktidar muhalefete, kardeşim elinde bir delil varsa savcılara teslim et diyor,  cevaben, savcılar sizin savcılarınız, delilleri yok ederler diyorlardı. İktidar, elindeki delilleri basın toplantısı ile bütün gazete, radyo ve televizyonlara ver diyordu, ama içi boş olan dosyalar meydanlarda sallanıyordu.

Garip bir ruh haline büründük diye endişe etmeye başladım. İşimize gelince bağımsız yargı diyor, gelmeyince, yargı adalet bakanına bağlandı. Gece yarısı atamalar ile HSYK’nın bünyesi siyasileştiriliyor diyoruz. Beyler, bir kanunun Anayasaya aykırılığı her kes iddia edebilir ama bunu hükme bağlama yeri Anayasa Mahkemesidir. AYM’ye gidildi, biraz sabır.

Bu gerilim dolayısı ile mahalli idareler seçimleri pek konuşulamıyor. İzmir de oturan bir kişi olarak, adayların projelerini bilmek isterim. Sayın Binali Yıldırım geçen hafta İzmirlilerin karşısına 1414 proje ile çıktı. Aday neler yapacağını söylüyor. Bunlar tartışılacağına kaset de kaset. He kes bilsin ki montaj kaset ve resim yapmak artık çok kolay.

Sayın Yıldırım İzmir’imizi köy görünümünden modern bir şehre dönüştürme iddiasında. Bu iddia sahibi geçen seçimlerde de 35 proje takdimi yapmış ve sözünün arkasında durarak bu projeleri başlatmış, bazılarını da bitirmiş olduğuna göre, bu yeni vaatlerini de gerçekleştirebilecek kapasitede bir kimse. Projelerin maliyetini çıkarmış, parayı nereden bulacağını ifade etmiş. Buna karşılık, Büyük Şehir Fen İşleri, tarlaların üzerine mevcut asfaltlardan kazınarak sökülen kum asfalt karışımlarını yayıyor. Sonra bir istatistik verecekler, şu kadar asfalt yaptık diye. Yağmur yağmasın diye dua ediyorlardır. Ben bir seçmen olarak, CHP, MHP ve DSP adaylarının projelerini görmek istiyorum. Projelerini ortaya koyan Sayın Yıldırıma teşekkür eder, ayni davranışları diğer adaylardan da beklediğimizi ifade ediyorum.