İyi bir Beşiktaş var

Son dört maçındaki 12 puanın yalnızca birini alabilmiş Beşiktaş için endişeler belirmeye başlamıştı. Böyle bir kayıp temposu ligde derece yapmayı bırakın karanlıklara düşürürdü takımı! Freninin tutması gerekiyordu artık. Kasımpaşa kolay bir takım değildi. Beşiktaş’ın işi zordu. Samet Aybaba bunun farkındaydı. Takımı bir önceki Trabzonspor maçı ikinci yarısında iyi verim gösteren onbir ile sahaya sürdü. Oyun ilkeleri de aynı idi. O günkü beğenilen temposu, oyun isteği, özgüveni aynen sahadaydı. Orta alanı iyi kontrol ediyor, iki kanadı da iyi kullanıyordu takım. Kasımpaşa’nın güçlü sağ kanat ataklarına izin vermiyordu. Hem kanat kontrolü, hem kanat atakları yerindeydi. İlk gol ve arkasından ikincisi bu özelliklerin ürünü oldu. Arada üretilmiş pozisyonlar da vardı.

Beşiktaş’ta kazanma ihtiyacı doruktaydı. 26’da iki golle öne geçmek takımın gerginliğini attı. Ancak rahatlama, gevşeme de getirdi! Ve Kasımpaşa’nın toparlanmasına olanak tanıdı bu durum. Kornerden gelen topa üç kez peş peşe Kasımpaşalılara vurdurup gol yediler. Özellikle ikinci golü atarken parmak ısırtan bir hücum düzenleyen takımın birden sıradanlaşması şaşırtıcıydı! Bunda önemli etken sol kanatta Uğur-Olcay ikilisinin yorulup, tempo yitirerek rakibe hücum yolu vermeleriydi. İkinci yarıda bu açığı hücum işlerinden olabildiğince feragat ederek kapadılar.

Beşiktaş’ta bireysel bakışlar da yapalım: Fernandes izlemesi keyif veren bir oyuncu. Topu atacak sağlam adresler ararken kontrole girse de çoğunlukla kaybetmiyor. Ama atak hızını düşürüyor takımın. Onu hep garanti adres yaratan takımlar içinde düşlüyorum. Belki bu olanağı bir gün Beşiktaş’ta bulur. Oğuzhan giderek dikkat çekiyor. Kendine güveni çok. Onu göstermek, bireysel yeteneklerinin gücünü sergilemek isterken bazen aşırıya kaçıyor ve o zaman hata yapıyor. Fizik güç ihtiyacı da var. Üzerinde ısrar edilerek kazanma yatırımı yapılabilecek bir oyuncu. Ersan’ın verimli olarak devreye girişi de hem savunmanın hem orta alanın alternatiflerini artırdı.

Beşiktaş düzelme yolunda yürüyor. Ancak gidermek zorunda olduğu iki şey var: Yan toplara karşı savunma duruşu ve kaleci ile bire bir kalındığında gol vuruşu... Aybaba acil olarak bunları ele almalı.