İyi ki Erdoğan var, iyi ki Görmez var!

Dağına göre kış olur. Büyük başın derdi de büyük olur. 

200 milyar dolar civarındaki milli gelirini kısa sürede bir trilyon doların üzerine çıkaran bir ülkenin ister istemez çekemeyenleri, kıskananları ve hasımları olur.

Her şeyiyle dışarıya muhtaçken kendi kendine yetme yolunda büyük mesafeler kat eden süratle kalkınan ve büyüyen ülkenin istemeyenleri olur.

Yüz yıldır sırt çevirdiği bölgede aktif rol alan ülkenin ister istemez muhalifleri bulunur.

***

İşte o muhalifler, o hasımlar, o istemeyenler, o rakipler kâh ekonomik hamlelerle, kâh sokak eylemleriyle, kâh terör örgütlerini üzerine salarak, kâh enerji hatlarına siber saldırılar düzenleyerek ve kâh darbe girişiminde bulunarak bu ülkeyi frenlemek istiyorlar!

Son üç hafta içinde vuku bulan Beşiktaş’ta Kayseri’deAnkara’da ve Ortaköy’deki saldırılar,  gelişen büyüyen ve bölge ile yakından ilgilenen Türkiye’nin istikrarını bozmak ve girdiği kalkınma yolundan alıkoymak isteyenlerin marifetidir.

Eylemi gerçekleştirenin şu veya bu terör örgütüne mensup olması hiçbir şey değiştirmez. Önemli olan olayın sonuçlarıdır!

***

Zaman zaman yabancı devlet ricalinin bile uğradığı Reina gibi bir eğlence merkezinin hedef alınması, saldırganın 5 şarjör değiştirmesi sonra lavaboya gidip farklı elbise ile çıkması, panikleyenlerin arasında kaybolması ve bütün bunların 7 dakikada gerçekleşmiş olması bile bu katliamın ne kadar profesyonelce işlendiğini gösterir.

Saldırıyı el-Bab şehrinde çanına ot tıktığımız D..Ş üstlenmiş ama böylesi bir hedef tayini tek başına bu örgütün fikri olamaz, büyük istihbarat örgütlerinin parmağı vardır diye düşünüyorum.

***

Türkiye’nin imajını zedeleyip, turisti, yatırımcıyı ürkütmek suretiyle yabancıların ilgisini azaltmak; sıralı terör eylemleriyle halkın psikolojisini bozmak; kaos havası yaratarak ülkenin büyük hedeflerine ulaşmasını engellemek ve bölgede aldığı rolden vazgeçmesini sağlamak.

Hedef açıkça bu.

Kurbanların arasında Lübnanlı, Libyalı, Kuveytli, Suudlu, Tunuslu, Hindistanlı, Faslı, Ürdünlü, Iraklı, Kuveytli, Kanadalı, İsrailli, Suriyeli ve Rusların bulunması tesadüf değil!

***

Birilerinin olayın yılbaşı gecesi olmasını bahane edip farklı yaşam tarzlarına tepki şeklinde yorumlaması ve dolaylı olarak dindarları suçlaması bence olayı saptırmaktır.

Dindarların Noel kutlamalarına karşı çıkmaları Noel’i kutlayanlara saldırıyı değil müminleri başka inanç sahiplerine benzemekten sakındırma amaçlıdır.

Bu ülke insanı farklılıklara alışıktır ama kimi münferit veya düzmece olayları/mesajları bahane edip farklı kesimlerin tepkisi şeklinde yorumlanması da terörün ekmeğine yağ sürmekten öte bir anlam taşımaz.

Allah’tan Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Mehmet Görmez ilk tepkiyi vererek bu gerçeğe parmak bastı da bu yorumların yaygınlaşmasına mani oldu.

Buna rağmen birileri hâlâ konuyu Noel’e bağlayarak fikir ürettiklerini zannediyorlar.

***

Allah’tan Erdoğan gibi güçlü bir lider ve Görmez gibi basiretli bir DİB var da bu yavelere prim vermiyorlar/vermediler.

Ortaköy katliamı Türk devletine ve milletine, Türkiye’ye itimat edip yatırım yapan/yapmak isteyen ve dahi seyahate gelenlere haince mesaj taşıyan kahpe bir terör olayıdır.

Bize düşen bu tür terör olaylarına kaşı milli seferlik ruhuyla hareket etmek, yönetime destek vermek ve terörle mücadeleye katkı sağlamaktır.

Tıpkı Bahçeli’nin dediği gibi görev ‘yalnızca iktidarın değil hepimizin manevi sorumluluğu altındadır.’ Nokta.