İyi örnek Beşiktaş

Beşiktaş 24 resmi maçını 16 ayrı statta oynadı: Atatürk Olimpiyat(8-3SL+5AL), Başakşehir(2), Tevfik Sırrı Gür, Bursa Atatürk, Kayseri B.B, Balıkesir Atatürk, DR. N. Şeyhoğlu, Osmanlı, Y.Z.Öniş, Konya B.Şehir, Kamil Ocak, De Kuip (Feyenoord), W.H.Lane (Tottenham), FK Partizan, Emirates (Arsenal), T.Kolokotronis (Asteras)... 

İçlerinde, yoklukta "evim" diyebileceği Atatürk Olimpiyat stadı vardı... Ve en önemli çileyi de o statta çekti! 

Hazırlık döneminin dış alanlarda geçen 8 maçını hesaba almıyorum.

Bu çilesini azaltmak için İstanbul'daki stat arayışları bir tek, o da nazlanarak Başakşehir kulübünden yanıt buldu. Zahmetsizce kazandıkları statlarını ülkenin en eski kulübüne 225 milyar lira kira ile bir kere verdiler! Hafta sonu Akhisar maçını orada yapacak Beşiktaş. Ve zemin elverirse ligin ikinci yarısında Başakşehir stadı Beşiktaş'ın da evi olacak.

Konyaspor'un, Osmanlıspor'un içtenlikli tutumları saygıya değerdi. Ama Devlet eliyle zahmetsizce sahip oldukları statlarını Galatasaray ve Kasımpaşa hiç kiralamadı Beşiktaş'a. Sözünü bile ettirmiyorlar!

Fenerbahçeliler geçen yıl bu duruma sıcak bakar gibi demeçlerle yaklaştı, ancak durumun ciddiye binmesini de gene söylemleriyle engellediler. Evet, Fenerbahçe kendi alın teri ile yaptı o stadı, onunki su kaldırırdı... Ne var ki diğerlerinin tutumları öncelikle sporun doğasındaki dostluk yaklaşımlarına aykırıydı.

Sanırım rekabet anlayışları, Beşiktaş'ın oradan oraya savrularak çaptan düşmesini, yarıştan bu yolla çekilmesini düşündürüyor...

Ama bakın şu işe ki, Beşiktaş bir yandan bu ülke insanının hizmetine sunacağı stadını yalnız başına inşa etmenin etkisiyle parasal zorluklar içinde yüzerken, dar kadrosuyla 13.haftayı da ligin zirvesinde geçti!

AL grubunda liderliği sağlayan Tottenham maçında 20 kişilik kadrosundan 8 oyuncusu sakat ve cezalıydı. Genç takımdan beş oyuncuyu çıkardı kulübeye... 18'i tamamlayamadı...  İki gün sonraki G.Antep SL mücadelesinde gene sakat olan 7 adamı yoktu!

Beşiktaş'ın içinde bulunduğu koşullarda neleri elde ettiğine bakın! Sakatlarla iyice daralmış kadrosuyla 1-14 Aralık arasında tümünü kazandıkları tam 5 maç oynadılar!

Şuraya varmak istiyorum: Başkalarının transferle çarçur ettikleri paralarla, dev bir stat yapıyorlar ve neredeyse beşte biri transfer yatırımıyla öteki büyüklerle ligde at başı gidiyorlar!

Beşiktaş'ın yarışma yapısı bir örnek olarak benimsenmeli. Bu örnek, yıpratılmamalı, yaşatılmalı.