İzmir KOM Şube 2015'de Tarih Yazdı

2015 yılını geride bırakalı henüz bir kaç hafta oldu. Her sene başında bir önceki yılın değerlendirmesini yapmak adettendir. Geçen yıla baktığımda hem ülkemiz hem de İzmir için en önemli konulardan birisi suç örgütleriyle mücadele ve kaçakçıklık oldu. Peki bu konuda, 2015 yılını nasıl değerlendirmek lazım?

Doğru bir değerlendirme için İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nün geçen yıl imza attığı işleri gözden geçirmek yeterli oldu. Hafızayı da yoklayınca KOM Şube adına başarılı  bir yılın geride kaldığını gördüm.

Kent genelinde suç işlemek için bir araya gelen terör örgütü üyeleri ya da organize olan suç unsurları Kaçakçılık ve Organize Suçlarlar Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine takıldı.

Yapılan operasyonlarda yüzlerce kaçak silah, onbinlerce fişek ve sahte senetlere el konuldu. Paralel yapıyla mücadele en önemli konulardandı. Ekipler bu konuda da oldukça göz doldurdu.

27'si FETÖ/PDY terör örgütü üyesi toplam 58 şüpheli tutuklandı.

İzmir’de suç örgütlerine adeta nefes aldırılmadı. İzmir genelinde kurulan suç çetelerine yönelik yapılan çalışmalarda 10 ayrı suçu tespit eden ekipler çeteleri çökertti. Bu çetelere yapılan operasyonlarda 5 tabanca, 277 tabanca fişeği, 130 çek ve senet ile suç örgütüne üye olmak ya da yardım etmek suçlaması ile 178 şüpheli gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan bu şüphelilerden 27'si tutuklandı.

- Paralel'e Büyük Darbe

İzmir KOM Şube Müdürlüğü ekipleri 2015'te, paralel devlet yapılanmasıyla mücadele kapsamında FETÖ/PDY'ni suç faaliyetlerinin karşısında ciddi bir engel oldu.

Yapının kurban derileri, bağış ve öğrencilere burs adı altında yasa dışı yollarla terör örgütüne para aktarılmasını engellemek için yapılan operasyonlarda örgüt ile bağıntısı olduğu tespit edilen 70 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında üst düzey bürokratların da bulunduğu şüphelilerden 27'si tutuklandı.

- Adeta cephanelik

Öte yandan suçluların ihtiyaç duyduğu kaçak silahların kente girişini engelleyen ekipler gece gündüz yürüttükleri istihbari çalışmalarla çok sayıda silahı, kullanılmadan yakaladı.

Bir yıl içerisinde 59 ayrı silah kaçaklığı olayında 45 tabanca, 757 av tüfeği, 113 şarjör ve 38 bin 612 tabanca fişeği, 193 av tüfeği fişeği ege geçirildi.  Bu rakamlara 3 bin 294 uyuşturucu
hapı da eklediğinizde manzara daha da ciddi bir hal kazanıyor.

Uzun süre unutulmayacak operasyonlara imza atan KOM Şube, birbirinden önemli konularda suçlulara göz açtırmadı 2015'te. Suçluların belini kıran ekipler, 2015'te tarih yazdı. Rakamlarla geçen yılın KOM karnesini paylaşmak istedim, çünkü bize daha güvenli bir şehirde yaşama olanağı vermek için zor şartlarda çalışan çok sayıda insan var. Onlar elbette bizden takdir beklemiyor. Ama bizim onların yanında olduğumuzu görmeleri belki yorgunluklarını biz nebze de olsun alır. Geçen yıl geride kaldı, ancak onlar içinde önümüzde uzun bir yıl var.
Paralel yapı, organize suç örgütleri, kaçakçılar, çeteler... Çoğumuzun varlığını hissetmediğimiz ekipler,
bu yıl da gece gündüz İzmir için çalışacak. Allah yardımcıları olsun