İzmir yanlış yapma

İzmir bir hafta sonra Büyükşehir Belediye Başkanı seçecek. Adalet ve Kalkınma Partisinin adayını iyi tanıyorum. Tabii ki Aziz Kocaoğlu’nu da. Sayın Aziz Kocaoğlu iyi bir insan, beşeri münasebetlerinde oldukça yumuşak, kendisine iki def a gittim. Sebepte, küçük bir yağ işletmemiz var,1992 de kurulmuş. Doksanlı yıllarda bu tür işletmelere sağlık müdürlüğü izin verirken iki binli yıllarda izin Tarım Bakanlığı tarafından verilmeye başlandı Her iki iznimizde de zeytinyağı Riviyera ve yemeklik yağ üretimi yazıyor. Torbalı da Büyükşehir’e bağlanınca ,Büyükşehir siz burada rafinasyon yapamazsınız, diye direttiler.Merkezi idare yap diyor,yeni gelen mahalli idare olmaz diyor.Burada yandaş bürokratların ..... yattığını anladım Bu vesile ile Sayın Başkana gittim. Başkan ilgilileri çağırdı. Onlara sordu,dönüp bana aynı cevabı tekrar etti.Ben alt kademenin ne söyleyip bana ne yazdığını biliyorum.

Devletin hiyerarşik yapısında bir uyum yoksa uyumsuzluğu 1992 yılında kurduğum ve işlettiğim yağ tesisine (şişeleme dâhil) yüklememelidir. Tabiatıyla konu yargıya gitti, ne zaman nasıl hallolur bilinmez.

Bunu yazmamın ana sebebi, Sayın Başkan çok iyi bir insan ama yönetmiyor, yönetiliyor. İzmir için bir şans olan Binalı bey İzmir’e büyük bir görünüm değişikliği getirebilecek mühendis bir kimse. Ben kendisini iyi tanıyorum. Yabancı dili olan, pragmatik düşünceli karar verebilen bir kimse.

İzmirlilerin bir kısmı Binali Bey iyi ama diye lafa başlayabilir. Cevabım, amalara bakmayın derim. Hatırlayın 1997’yi,hükümeti devirmek için,Barlarda çalışan  Fadimeye eşarp takıp sözde İslam alimi ....yatağına sokup suçüstü yapmadılar mı? Bu gerçek on sene sonra ortaya çıktı ama atı alan üsküdarı geçti. Bugünlerde karşılıklı ithamlar var, aslı biraz karanlıkta kalıyor, gerçek ancak bu seçim hengamesinden sonra ortaya çıkacak. Onun için İzmirli mahalli idareler seçiminde genel siyasi hava raporuna göre değil, iş yapabilme erkine sahip yabancı dili olan bir mühendise evet demeli. Çünkü İzmir yıllardır mühendislik sanatının dışında kalmış, büyük bir köy görünümünde.

Benden tekrar İzmirliye bir seslenişim var, sakın ha yanlış yapma.. Binali bey İzmir’in binden fazla problemini çözebilecek bir kişi, hazırlığını İzmir için 1414 proje ile yapmış, oyunu ona göre kullan. İzmir köy görünümünden çıkarıp modern bir şehir yapalım.