JİTEM'İ BEN KURDUM-3 ‘Güneydoğu dipsiz bir kuyu…’

Güneydoğu Anadolu gerçekten de bir dipsiz kuyu; içine düşenin sağ kurtulmasıysa mucize! Amerikalı bir dostum, Türkiye'de üç beş ay kaldıktan sonra, giderken bana döndü: 

Sen Vietnam'ı hatırlarsın; ne yazık ki Türkiye'nin Güneydoğu'sunda olanlar bana Vietnam'ı hatırlattı."

"Ne ilgisi var?"

"Vietnam tam bir dipsiz kuyuydu; gençleri öğütmek için kazılmış. Askere giden delikanlı üç beş aylık sağa dön, sola dön' taliminden sonra kendini Vietnam cehenneminde buluyordu ki sağ salim kurtulması mucizeydi resmen! Senin Güneydoğu'daki uyuşturucu kaçakçılarının maşaları da özgürlük, mözgürlük naralarının eşliğinde cinayet işliyor ve Afganistan'dan gelen uyuşturucunun sağ salim limanlardaki gemilere ulaşmasını sağlıyor.

"Sen istediğin kadar onlara insan haklarından söz et, heriflerin, paradan başka hiçbir şey umurunda değil."

"Vietnem'da VietCong'un arkasında Çin vardı... Rusya vardı ama..."

"PKK'nın arkasında da ABD var, senin sözde NATO müttefiklerinden bazıları var!"

O zaman çok sinirlenmiştim adama ama bugün ne kadar haklı olduğunu anlıyorum. Gerçekten de özgürlük, insan hakları falan palavra. Tayyip Bey yakındıkları her konuda onlara el uzattı. Ama o eli sıkmak yerine dönüp bakmadılar bile, sırt çevirdiler. Ve bu günlere geldik. Yapılan en akıllıca işlerden biri Hulusi Akar Paşa’yı Savunma Bakanlığı’na getirmekti. Artık şehitlerden değil her gün etkisiz hale getirilen yüzlerce PKK'lıdan söz ediliyor. Dahası Kürt kökenli yurttaşlarımız da desteğini çekti bu kaltabanlardan. 

Apo'nun idam edilmeyip ömür boyu hapse mahkum edilmesi de çok zekice düşünülmüş bir yöntemdi. İdam edilmiş olsaydı efsaneye dönüşecekti; dağlarda at sırtında dolaştığından tutun PKK'lıların başında savaşa girdiğine kadar onlarca palavradan biz kurtulduk, analar da Apo masalları uydurmaktan. 

PKK bölgedeki, toplum düzenini, insan ilişkilerini mahvetmekle kalmadı insanları birer ruhsuz robota dönüştürdü. Ana evlat, karı koca, baba oğul ilişkileri alt üst oldu herkes bir PKK'dır tutturdu. Ancak zamanla gerçekleri görünce, desteğini çekti halk bunlardan. Bunun üzerine yiyecek ve cephane ihtiyaçlarını gidermek için ABD, Türkiye dostu maskesini sıyırıp ortaya çıktı. B gün ABD savunma yetkilileri iyice terbiyesizliği ele aldı; PKK uzantısı kimi örgütleri 'DEAŞ'a karşı savaşan kahramanlar' olarak ilan edenleri bile var. 

Şangay İş Birliği Örgütü, Pakistan ve Hindistan'ın da katılımıyla birlikte dünya nüfusunun yarısına yakın bir bölümünü temsil edecek. Çin ve Rusya TC'nin başvurması halinde, hemen değerlendirmeye alınacağını söylemişti. 

Bugün dünyada her türlü seçenek vardır insanların da ülkelerin de önünde. ABD ve NATO Türkiye'nin önemini göz ardı edecekse, Türkiye'ye kapılarını ardına kadar açacak nice ülke ve örgüt vardır...