Kadıköy’de hakem faciası

Fenerbahçe için kader maçıydı. Kasımpaşa önünde alacağı kötü sonuç puan cetvelinin dibine çakılması demekti. Mustafa Denizli’nin futbolcuları kazanırsa zirveye biraz daha yaklaşacaktı. 

Mücadele başladı, karşılıklı atalar vardı ancak geceye hakem Yaşar Kemal Uğurlu damga vurdu. Isla’nın eline çarpan top penaltıydı. Diagne atışı kullandı, Harun kurtardı. Dönen topu Eduok gol yaptı. Hakem olmadık bir şey uydurdu, penaltı atışı sırasında iki takım oyuncularının ihlaline rağmen Eduok’un daha önde olduğunu öne sürdü. VAR’a gidip Fener lehine endirekt vuruş vermesi yanlıştı. Aslında penaltının tekrar edilmesi lazımdı. Bu karar tarihe geçer! 

Kanatları daha iyi kullanan Kasımpaşa, Diagne ile golü buldu. Fener kısa bir bocalamadan sonra direnç gösterdi. Sırasıyla Slimani, Skrtel, Roman Neustadter ile fırsatları harcadı. Özellikle Slimani’nin Frey’in yerine oynatılması büyük hataydı. 

Koeman yanlış bir tercih yapmıştı. Takımın ayakta kalan isimlerinden Valbuena’nın ortasında Neustadter çok güzel bir kafa golü attı. İlk yarı biterken Özgür’ün kendi kalesine attığı gol Fener adına büyük şanstı. İkinci yarı Fener farkı arttırmak, Kasımpaşa ise beraberlik için maça çıktı. Gecenin formda ismi Dıagne fırsatçılığını gösterdi ve yine fileleri havalandırdı. Maç bundan sonra golü bulan kazanıra döndü. Sakatlanan Valbuena çıktı, yerine Frey girdi. Mehmet Ekici yerine Benzia girdi. Ancak bu değişiklikler skoru etkilemedi. Kasımpaşa’da ise Trezeguet’nin çabası yeterli olmadı. Sonuçta skor iki takıma da yaramadı. wAncak gecenin kaybedeni hakem Yaşar Kemal Uğurlu oldu.