Kadıköy’de tarihi bir galibiyet..

Ligde son iki maçtan altı puan ile ayrılmayı başaran Fenerbahçe, Ukrayna ekibi Zorya’nın işinin zora girdiği Avrupa Ligi A grubunda diğer rakipleri Feyenoord ile M.United ikilisinden kopmama adına çıktığı bu maçta bulduğu  iki muhteşem gol ile iddiasını sürdürdü. 

Oyuna hızlı başlayan Fenerbahçe henüz1. dakika bittiğinde Hasan Ali’nin güzel ortasına Sow’un jeneriklere konu olabilecek muhteşem röveşata golü ile öne geçerken İngiliz rakibini de şaşkınlığa itti.

İlk yarının ilk yarım saatinde, erken bulduğu golün verdiği güven ile,İngiltere’de farklı mağlup olan Fenerbahçe takımından çok daha istekli, tüm hatları ile rakibine baskı yapan ve nefes aldırmayan savunmada çok dengeli oynayan bir takım izledik. Ancak Pogba’nın sakatlanıp İbrahimoviç’in oyuna girmesi ile son 15 dakikada daha çok kendi ceza alanı dışında set kurup savunma yapan Sarı-Lacivertliler kalesinde tehlikeler de yaşadı. 

İkinci yarıda ilk 15 dakikalık bölümde oyunu  kendi yarı alanında kabul eden Fener yaptığı ilk ciddi atakta kazandığı direkt serbest vuruşta Lens’in ayağından bulduğu muhteşem gol ile İngiliz devini Kadıköy’e gömdü ve tarihi bir galibiyet aldı.

Grubun bu önemli maçı için hakem olarak ilk önce Alman Manuel Grafe’nin ismini açıklayan UEFA, daha sonra değişikliğe giderek Sırp Milorad Mazic’i görevlendirdi. Deneyimli hakem dün akşam sonucu etkileyen bir hata yapmasa da bazı pozisyonlarda takdir haklarını İngilizlerden yana kullandı. 

İlk yarıda  Fener’in penaltı beklediği pozisyonda  Schneiderlin’in rakibi Lens’e yaptığı faul ceza alanı çizgisinin biraz dışında olduğu için hakemin verdiği direkt serbest vuruş ve sarı kart kararları doğruydu.  Oyuna girdikten sonra sinirli hareketler yapıp eli ile Fenerbahçeli Kjaer’in suratını sıkan İbrahimoviç’e sarı kart bile göstermemesi kendisine yakışmadı. 

İlk yarının sonlarında iki takım futbolcuların itişmelerine müdahale etmek için kalesini terkeden kaleci Volkan’’a doğru bir sarı kart gösterirken kendisine el kol hareketleri yapan İngiliz futbolcuları ise görmezden gelerek önemli bir hata yaptı.