Kadiköy’de yine hüsran var!

Sezon başlayıp Şampiyonlar Ligi elemelerinde başarısız olduktan sonra teknik direktör değiştiren ve Süper Lig’e de çok kotü bir başlangıç yapan Fenerbahçe için hem en son yapılan transferlerin uyumu hem de yeni hocanın takımı tam olarak tanıması adına milli maçlar için verilen ara önemli bir fırsattı.

İşte lige verilen 15 günlük aranın nasıl bir etki göstereceğini beklediğimiz sarı lacivertli takım dün akşam da taraftarları adına hayal kırıklığı yaşattı.

Hollandalı hoca Dick Advocaat’ın sahaya sürdüğü ilk 11 kişilik kadroda en son transferler Lens ve Moussa Sow da yer alarak taraftarlarının karşısına çıkarken Josef de Souza da uzun bir süre sonra formasına kavuştu.

Lige deplasman galibiyeti ile başlayıp ardından kendi evinde Başakşehirspor’a mağlup olan ve taraftarları ile hocası Hamza Hamzaoğlu arasında ciddi sıkıntılar bulunan Bursaspor takımı haddini bilerek oynadı ve istediğini aldı.

Fenerbahçe oyunun ilk yarısında top ile oldukça fazla oynayan takım olmasına rağmen yana ve geriye doğru pas yapmaktan gol pozisyonu yaratacak bir fırsat yakalayamazken orta alan oyuncularının etkisizligini fazlasıyla hissetti. İlk yarıdaki bir diğer sorun da Fenerbahçe’nin sağ ve sol kanadının da görevini yapamamasıydı. Tekrar ,tekrar söylüyorum Fenerbahçe takımı Bir Alex,bir Emre gibi lider ve yaratıcı oyuncu eksikliğini çok ciddi bir şekilde hissediyor.

Süper Lig’in ilk haftasında yönetmiş olduğu Galatasaray- Kardemir Karabükspor müsabakası, golsüz devam ederken maçın uzatma dakikaları dahi bittikten sonra oyunu sonlandırması gerektiği halde devam ettirip Galatasaray’ın Eren ile attığı gol sonrası bitiş düdüğünü çalan hakem Bülent Yıldırım’ı bir hafta bekletip Kadıköy’de Fenerbahçe tarafınının önünde, Fenerbahçe -Bursaspor karşılaşmasına atayan Merkez Hakem Kurulu’nun bu atamayı ne amaçladığını ben anlayamadım!

Dün akşam oynanan oyunda ise hatasız bir yönetim gösterdi. İlk yarıda Faty’ye gösterdiği sarı kart doğruydu.