Kafa olarak rahatlayınca

Deplasman galibiyeti Trabzonspor’un futbolcularına özgüvenini geri getirmiş. İlk yarıda Trabzonspor’un oynadığı futbol bunu açıkca ortaya koydu. İlk topa müdahale, ara pasları , bek bindirmeleri ligimizin iyi kadrolarına sahip Gençlerbirliği karşısında bayağı etkili oldu.

Her zaman dediğim gibi Halil takım oyuncusudur. Takım organizesi iyi ise ondan daha yararlı futbolcu kardeşi Hamit olur. Asla yıldız değildir, ama yararlı futbolcudur. Yıldız Adrian’dır ve bunu gücü yettiğince ortaya koyuyor.

Sezon başından beri aksayan Cech çok iyi oynadığı ilk yarıda iyi bindirme ile Halil’in nefis bir gol atmasına katkıda bulundu. İlk yarı daha çok Trabzonspor’un baskısı ve 1-0 üstünlüğü ile kapandı  

 Gençlerbirliği de kadro olarak ve puan olarak rahat olduğu için oyunu gayet açık oynayınca futbol zevkli hale geldi. Adrian gol pozisyonlarının hepsinde olmasına rağmen son vuruşlarda etkili olamaması kendine yakışmadı. Ve 65. dakikada Sapara’ya yerini bıraktı.  Olcan çok gayretli olmasına rağmen son vuruşlarda bir tanesi hariç aynı Adrian gibi başarısız oldu.

Moraller düzgün olunca futbol da daha iyi oynanıyor. Trabzonspor, Gençlerbirliği maçında bunu ortaya koydu.

Eğer şunu sorarsanız; büyüklerden biri olan Trabzonspor’un bulunduğu yer ve oynadığı futbol taraftarını memnun ediyor mu?  Cevap olarak “asla” denir.

Bu sezonun finalini kupada final oynayıp kazanarak kapatacak olan Trabzonsporlu futbolcular ancak kendilerini bir nebze affettirebilirler.

Sezon sonu oynanan maçlar futbolcuların geleceğini etkileyen maçlardır. Kısaca Trabzonsporlu futbolcu arkadaşlar kendi futbol kariyerlerine oynuyorlar dersek yeridir. Bu maçın alınmasında önemli katkısı olan Halil’in maç öncesi futbolcu arkadaşları ile saha içinde biraraya gelip yaptığı maç konuşmasına teknik direktör Tolunay Kafkas’ın da dahil olması geç de olsa Trabzonspor’da bir şeylerin değiştiğini gösteren güzel bir tabloydu..