Kafanız hiç mi “Donk” etmedi!

Galatasaray Yönetimi ara transferde müthiş bir iş başardı! Başta başkan Dursun Özbek olmak üzere tüm yönetimi tebrik ediyorum! 6 ay sonra bedava alınabilecek bir oyuncuyu 2.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek almak her babayiğidin harcı değildir!. Ben bu transfere hala inanamıyorum..

Galatasaray’ın bu kadar parası varsa niye sezon başında adam gibi transferler yapılmadı?

Donk açık açık “Ben Galatasaray aşığıyım” diyor. Sarı-kırmızılı forma ile yatıp kalkan bir oyuncuyu 7 milyon euroluk toplam bir maliyetle almanın mantığını kimse bana açıklayamaz.. Galatasaray sezon sonu şampiyon mu olacak? Başkın çıkıp da “Biz bu sezon şampiyon olacağız. Bu nedenle Donk gerekliydi. Şampiyonluk için ben bu parayı harcarım” diyebilecek mi?

Yapılacak şey gayet basitti.. Çağırırsın Donk’u, sezon sonu için sözleşmeyi önüne kor imzayı attırırsın. Cebine de 200 bin euro para koyarsın olur biter..

Mayıs geldiğinde Kasımpaşa kulübüne 2.5 milyon euroyu ödememiş olursun.. Benim bildiğim profesyonel yöneticilik böyle yapılır.  2.5 bonservise veriyorsun. Mayısa kadar 750 bin euro da oyuncuya veriyorsun. Kalan 2 seneye de 3 milyon euro ve maç başı 15 bin euroyu garanti ediyorsun. Donk’un toplam maliyeti ediyor 6 milyon 250 bin lira. Maç başlarından da en az 750 bin euro ödenir. Kulübün kasasından çıktı mı 7 milyon euro! Çarp 3.2’yle eder 22.5 milyon törkiş lira!

Bu kafayla transferler yapıldığı için kulübün başı UEFA ile dertte! Böyle devam ederse korkarım siz yakında transfer yasağı da alırsınız!

Hafta sonu kupa, sonra lig başlıyor. Ancak takımın tüm gol silahları bakımda! Sneijder’ın ne olacağı belli değil.. Burak tedavide.. Yetmedi Podolski de Almanya’ya tedaviye gitti! Hücum hattı sizlere ömür! Şimdi bu oyuncular iyileşecek, yeniden form tutacak ve Galatasaray için gol atmaya başlayacaklar. Ne zaman? Belli değil!