Kafatasımı ölçtürmek istiyorum

Parlamentoda Anadilde Savunma Yasası’nın görüşülmesi sırasında yaşanan tartışmalar çok ibret verici bir görüntüyü ortaya çıkarmış bulunuyor. CHP ve MHP ittifak halinde, yıllardır adeta bugünler için hazırda beklettikleri  ‘kafa tası çetvellerini’ özenle çantalarından çıkartarak, ‘Türklük ölçümü’ yapmaya başladılar.

Şimdi, özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve askere çağrıların yapıldığı o meşhur Cumhuriyet mitinglerinin kahraman organizatörlerinden birisi olan CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler’den ‘Türklük gurur ve şuuru’na yakışan bir görev bekliyorum.

Bu iki değerli Türk büyüğümüz damarlarındaki o asil kandan aldıkları ilhamla kimin ne kadar Türk olduğunu, kimin kanında aziz Türk milletini ifsat etmeye çalışan ‘vatan haini’ kanların bulunduğunu bize anlatırlarsa büyük bir hizmet yapmış olurlar.

Benim inancım odur ki, Türklüğün şanını yükseltecek olan böyle bir çalışmayı ancak Bahçeli ve Birgül Ayman Güler yapabilir. Zira ikisi de aynı zamanda öğretim üyesidir, ayrıca Ayman bir sosyologtur.

Bahçeli’nin bozkurtlardan devraldığı o asil ruh ve Güler’in ‘laikçi’ ihtisası dikkate alındığında, bu ikilinin ‘kafatası ölçümünde’ parlak sonuçlar üretecekleri muhakkaktır.

Ancak bu konuda bir uyarı yapmak zorundayım. Ölçüm işinin sağlıklı yapılabilmesi için, mutlaka Nihal Atsız’ın ‘kafatası ölçer’ aleti kullanılmalıdır. Maazallah, öyle olur olmaz sıradan ölçüm aletleri kullanılırsa, kanımıza ‘ayrımcı’ kanlar karışabilir!

Son dönemde, ‘Türkçülük’ işi  fazlaca ifsada uğramış durumda! Dolayısıyla böyle bir çalışma, Türk’ün asil kanına Kürtlerin, Lazların, Çerkezlerin, Boşnakların kanının karışmasını önleyeceği gibi, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki ‘saf Tür ırkı’ oluşturma projesini de yeniden hayata geçirecektir.

***

Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkler ve Kürtler eşit olamaz” diyerek Kürtleri aşağılayan milletvekili Birgül Ayman Güler’i koruma altına alarak, CHP’nin totaliter ruh köküne bağlılığını kanıtlamıştır.

Zaten, CHP’nin milli şefi de 27 Mayıs 1925’te kendisini ziyaret edenlere ‘’Vazifemiz Türk vatanı içinde bulunanları behemehal Türk yapmaktır. Vatana hizmet edeceklerde arayacağımız özellik her şeyden önce o adamın Türk ve Türkçü olmasıdır’’ sözleriyle ta o günlerde CHP ve MHP’nin yol haritasını ortaya koymuştu.

Eğer kafatası ölçümünde, Milli Şef’in sözleri CHP ve MHP için yetersiz kalırsa, yine değerli bir Türk büyüğü olan Mahmut Esat Bozkurt’un şu veciz (!) ifadeleri daha yol gösterici olabilir.

Ne demişti Mahmut Esat Bozkurt, “Türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. Saf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı.”

 

Bu arada, benim de özellikle CHP’li vekilden özel bir ricam var. Ben bir Türküm, hem de halis muhlis bir yörüküm. Bundan hiçbir şikayetim yok, çok da mutluyum. Ama Türk olmanın bana bir ‘üstünlük’ taslama hakkı verdiğine de inanmıyorum. Allah’ın yarattığı bütün insanların eşit olduğuna inanıyorum.

Şimdi talebim şudur. Türk olmaktan dolayı, bir üstünlük iddiasında bulunmadığıma göre, acaba benim kanıma ‘ayrımcı’ bir kan mı bulaştı. Eğer mümkünse, Birgül Hanım, CHP’deki ulusalcı arkadaşları ve MHP’li dostlarıyla birlikte o hassas ‘kafatası ölçer’ cetvelini kullanarak benim kafatasımı da ölçebilirler mi?