Aþkla çarpan kalplerin heyecanla beklediði büyük gün geldi... Hediye de mi takýldýnýz? Ne yaparsanýz yapýn hediye konusuyla boðuþmayýn. Emin olun daha iyi bir fikrim var!
‘Mutluluðun kahvaltýyla bir ilgisi olmalý’ demiþ Cemal Süreyya. Madem kalbe giden yol mideden geçiyor ve mutluluk onda saklý, sizlere lezzetli fikirler gerek. Sevdiklerine yemek hazýrlamak heyecanlý bir iþtir. Mutfakta kontrol sizdeyse de heyecanlýdýr, tecrübesizseniz de... ‘Ben asla yemek yapamam’ diyenlerdenseniz korkmayýn! Küçük bir kahvaltý tepsisi hazýrlayarak bile mutluluðu yakalamak mümkün. Önerilerime gelince; size þato büryan hazýrlatma niyetinde deðilim. Zaten yemek deðil tatlý bir þeyler hazýrlayacaðýz, üstelik rafine þekersiz! Aslýnda önemli olan mutfaða onun için girmeniz, gerisi teferruat. Yemek konusunun ucu bucaðý yok. Ýçinizden ne gelirse! Vermiþ olduðum tariflerdeki malzemeleri pazýl gibi deðiþtirebilirsiniz. Önerilerim size bir fikir versin, gerisi içinizden geldiði gibi olsun. Hadi bakalým beyler, bayanlar sevgiliyi kalbinden fethetmenin bu hafta tam zamaný!
Çikolata Trüf
350 ml çið kremayý derin ve kalýn tabanlý bir sos tenceresinde kremayý kaynama noktasýna getirin. 600 gr bitter çikolatayý içine ekleyip çikolata erimeye baþladýðýnda tencereli tezgaha alýn ve kremanýn sýcaðý ile çikolatayý çýrparak pürüssüz bir karýþým elde edin. Üzerini kapatýp buzdolabýnda iki saat soðutun. Derin bir mutfak poþetine bir yemek kaþýðý espresso, 100 gr kakao koyup karýþtýrýn. Bir meyve oyucusu veya tatlý kaþýðý ile cevizden küçük parçalar alýp elinizde yuvarlayýn. Torbaya atýp torbayý hafifçe sallayarak kakaoya iyice bulayýn. Trüfleri servis tabaðýna sýralayýn, tekrar buzdolabýnda bir kaç saat soðutabilirsiniz.
Tiramisu cheesecake
25 cm çapýnda kelepçeli kek kalýbý bisküviyi rondoda parçalayýn. Ýçine kahveyi ekleyip karýþtýrýn. En son erimiþ tereyaðýný ve þurubu ekleyin kabaca karýþtýrýp kek kalýbýna aktarýn, bastýrarak sýkýþtýrýn. Yaklaþýk 22 cm’lik bir kalýbýn çemberini de kaplayabilecek malzeme olduðundan tüm yüzeyi kaplayýn. 180°C’de ýsýtýlmýþ fýrýnda 10 dk piþirin. Peynirli dolgu için peyniri çýrpýn, þekeri ve unu ekleyin, yumurtalarý tek tek ekleyerek karýþtýrmaya devam edin. En son kremayý ekleyip kalýba aktarýn. 180°C’de ýsýtýlmýþ fýrýnda önce 15dk ardýndan fýrýn ayarýný 140°C’ye düþürüp 35 dk daha piþirip fýrýný kapatýn, kapaðýný bir parmak açýn ve kek soðuyana kadar bekletin. Buzdolabýnda en az 12 saat dinlendirip üzerine kakao tozu serperek servis yapýn.
taban için
-400gr sade bisküvi
-1 yemek kaþýðý granül kahve
- 1 yemek kaþýðý acýbadem þurubu
- 100gr tereyaðý (eritilmiþ)
DOLGU ÝÇÝN
-600gr mascarpone peyniri
- 100gr çið krema
- 3 yemek kaþýðý un
- 2 yumurta
- 1 yumurta sarýsý
- 1 tatlý kaþýðý mahlep
- Yarým su bardaðý toz þeker üzeri için kakao
Aþk kurabiyeleri
300 gr. orman meyvesi ve 2 yemek kaþýðý agaveyi bir tencereye alýn meyve suyunu çekene kadar kýsa süre yüksek ateþte kaynatýn ve blenderdan geçirip soðutun. 3 su bardaðý un, yarým su bardaðý süt, bir yumurta ve 80 gr agave þurubunu (Bir su bardaðý þeker de kullanabilirsiniz) ve bir tatlý kaþýðý karbonatý karýþtýrýp içine 150 gr soðuk tereyaðýný rendeleyin. Hamur malzemesini kýsa süre olmasýna dikkat ederek yoðurun, buzdolabýnda yarým saat soðutun. Tezgaha alýn, ikiye kesin ve her birini incelterek üzerine un serperek açýn. Kalýplarla kesin. Kalýpla kestiðiniz hamurlarýn yarýsýnýn tam ortadan daha küçük bir kalýpla kesin. Böylelikle elinizde bütün ve içi kalp þeklinde kesilmiþ kurabiye hamurlarý olacak. Bütün olanlarýn üzerine meyve sosu koyup kalpli hamurla üzerini kapatýn. Çatal ucuyla hamurun kenarlarýný bastýrýn, üzerine çýrpýlmýþ yumurta sarýsý sürün. 160°C’de ýsýnmýþ fýrýnda üzeri renk deðiþtirene kadar yaklaþýk 15 dk piþirin.