Kalbiniz son geceye yenik düşmesin

Yeni yılı dışarıda kutlayacaklar için yemek seçimi şakaya gelmez. Yüksek kalorili ve yağlı yiyeceklerle kalbinizi yormak yerine 2013’e sağlıkla ve keyifle başlayacak mönüleri seçmelisiniz.

YILBAŞINI dışarıda kutlayacaksanız çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Bulunduğunuz mekânda size birçok çeşitli besinler sunulacaktır. Sizlere önerim sadece yemeğe kendinizi odaklamayın, düşünün ve en sağlıklı ve canınızın çektiği bir besini tercih edin. Başlangıçlardan veya ordövr tabağından sadece 2 çeşit seçin. Bu seçimleriniz zeytinyağlı sarma veya dolma, peynir çeşitlerinden biri olması önemlidir. Ara sıcaklardan kızartma varsa tercih etmeyin ama küçük dilimlenmiş börek, fırınlanmış sigara böreği veya kreplerden az miktarda yiyebilirsiniz. Ana yemek olarak hindi, balık, tavuk veya kırmızı etten yapılmış yemek, ardından küçük parçalar halinde tatlı ve meyve yenilebilir. Aslında çoğu eğlenmeye giden bireyler çok fazla alkol tüketecekler. Önerim eğer içmek istiyorlarsa hem yemeğin sosyalliğini çıkarmak hem de ortamın tadını kaçırmamak için erkekler 4, kadınlar 3 kadeh kırmızı şarabı geçmeli.

-TANSİYONLA DOST BESİNLER

Yeni yıl akşamı çok fazla yemek yiyerek midenizi doldurmayın, mide gerginliği tansiyonu yükseltir. Son yapılan bilimsel çalışmalarda yoğun yemek sonrasında kalbe binen yük nedeniyle kalp krizi riskinin olduğu yönündedir, Yavaş ve az miktarda sık yiyin. Yemek arasında sıvı alın ki sindirim kolaylaşsın, Sıvı alımında su veya ayran veya taze sıkılmış meyve suları olabilir. Çay veya kahveyi yemekten 45 dakika sonra için.

-YİYECEK SEÇİMİNE DİKKAT

Yeni yıl yemeklerinizin diyet lifi, vitamin ve mineralden zengin olması gerekir. Zeytinyağlı veya etli sebze yemekleri, sebze veya kurubaklagil çorbaları, bulgur veya kepekli pirinçten yapılmış pilav, fırınlanmış-ızgara veya buğulama balık ya da yağı görünmeyecek kadar kırmızı et, derisiz tavuk sağlıklı alternatiflerdir. Bunun dışında meyve, ceviz fındık ve zeytinyağı ile hazırlanmış salatalar da hem tok tutar hem kalbi yormaz.

-ERTESİ GÜN İÇİN DETOKS

Fark Etmeden Diyet Toksin Atan Sıvısını hazırlayıp içer yatarsanız sabaha hiçbir şey kalmadan dinç uyanabilirsiniz. Yeni yılın ilk günü 90 dakika yüksek tempoda yürüyüş yapmanız kan şekerinizi kontrol edecek, vücudun yüklenmesini önleyecektir. 1 büyük su bardağı taze havuç ve kerevizden hazırlanan taze sebze suyunu katı meyve sıkacağından hazırlayarak içerseniz alkolün tüm vücutta yaptığı hasarı kaldırırsınız.