Kaldık ikinci maça

Arena’da maç başlar başlamaz Schalke, Sabri’nin üzerinden geldi. Kaleye giden şutu, Muslera yumruklayarak çıkardı. Daha maçın 1. dakikasındaki bu akın, Almanlar’ın maçı ne kadar ciddiye aldıklarının kanıtıydı.

Galatasaray’da Hamit hala kendine gelemedi. Ama bir pozisyonda çok güzel vurdu, direk gole izin vermedi. Sneijder hala hazır değil. 4-4-2’lik düzende niye sol kanatta oynar? Savunna becerisi çok az olan Sneijder, sürekli olarak Riera’yı yalnız bıraktı. Zaten Schalke de o kanattan geldi.

Burak, gerçekten nefis bir gol attı. Çok koştu. Ama orta sahadan yeterince beslenemediği için daha fazla etkili olamadı. Aynı şey Drogba için de geçerli. Drogba’ya orta sahadan ve kanatlardan doğru dürüst top gelmedi.

Terim’in artık Sabri ısrarından vazgeçmesi gerekiyor. Türkiye Ligi’nde Sabri birkaç maçta iyi oynadı diye Eboue’yi kulübede oturtmak çok yanlış iş.

Geçen sezonun büyük yıldızı Selçuk’ta bu yıl bir durgunluk var. Schalke karşısında da etkili olamadı.

Galatasaray’ın yediği gole gelince... Böylesi bir golü, bir amatör takım dahi yemez. Bu arada, Dany ve Amrabat gibi futbolcuların Galatasaray’da yeri yok. Sarı-Kırmızılılar’ın en büyük talihsizliği, Ujfalusi’nin sakatlığıdır. Ujfalusi olsa, Galatasaray ne ligde bu kadar puan kaybederdi, ne de dün akşamki o golü yerdi.

Galatasaray, bir Hollanda firmasına dünyanın parasını ödeyip, sözümona zemini baştan aşağı yeniledi. Ama dün gece Galatasaray pirinç tarlasında top oynadı. Biri bunun hesabını sormalı.

Tekrar, Sneijder’in oyundan alınmasına dönmek istiyorum. Sneijder oyundayken, savunma yapmamasına rağmen, Schalke’li futbolcuların ondan çekinmeleri sonucu, iki ciddi pozisyon vermişti Galatasaray. Snheijder’den sonra ise, bu sayı çok arttı.

Galatasaray, Almanya’da da kendi evinde ve kendi seyircisi önünde oynayacak. Terim’in çok daha akılcı, çok daha iyi onbirle sahaya çıkması şart. Rövanşa kadar, Sneijder ve Drogba da maç tecrübesi kazanacağından, Galatasaray istediği sonuçla Almanya’dan dönecektir.