Kalıcı ve sağlıklı kilo verdiren besinler

SAĞLIKSIZ zayıflama genel vücut sisteminde kas güçsüzlüğünün olduğu, cilt sağlığında bozulmaların belirginleştiği, yorgunluk, sinir sisteminde çökme ve bağışıklığın azaldığı bir durum. Güvenli bir zayıflama sisteminde ilaç, bitkisel destek kullanmadan sadece doğal yiyeceklerle kilo vermenin esas alınması gerektiği Dünya Sağlık Örgütü tarafından deklare edildi. Sağlıklı ve kalıcı zayıflarken kas güçsüzlüğünü ortadan kaldıracak,  yaşlanma belirtilerini erteleyecek, cilt güzelliğini içten sağlayacak bir beslenme sistemini uygulamak en doğru zayıflama yöntemidir. İşte sağılıklı zayıflamanın vazgeçilmez parçası olan besin listesi... 

- Tam tahıllı ekmek: Diyet listesinden ekmek veya tam tahıl ürünlerini çıkaranlar uzur süre verdiği kiloları koruyamaz. Araştırmalara göre ruşeymli, tam katkılı, tam buğday ve yulaf ekmeğini diyetinde uygun miktarda yiyen kişiler hedef kilolarına uzun vadede daha kolay gelir.

- Süt:Sağlıklı zayıflamanın en iyi kaynağı süt ve süt ürünleridir. Süt zayıflama diyetinde her gün en az 1-2 su bardağı olmalıdır. Ayran veya yoğurdu da her gün en az 1 su bardağı veya 1 kase yenilmelidir.

- Yumurta: Tok kalmak ve acıkmamak için günde en fazla 2 adet  yumurta yiyebilirsiniz.

- Elma: Kabukları ile her gün 1 elma yemek hem zayıflamaya yardımcı olur hemde kanser hücrelerinin vücuttan atılmasını sağlar.

- Balık:Zayıflamada balık tüketmek kandaki kolesterol metabolizmasından tutun doygunluğa, vücutta yağlanmayı önlemeden kas güçsüzlüğünü ortadan kaldırmaya zayıflama ile ilgili oluşacak olumsuzlukların giderilmesinde birebir etkilidir. Haftada en az 4 kere 150 gramı geçmeyecek şekilde yenilmesi gerekmektedir.