Kalkavan önemli bir hata yapmadı

Geçtiğimiz hafta lider Başakşehir’e ilk yenilgisini tattırıp koltuğundan eden ve kendisi de şampiyonluk yarışından kopmayan Fenerbahçe dün akşam Kayserispor karşısında beklemediği bir yenilgi aldı.

Geçtiğimiz hafta Mehmet Topal’ın yokluğunda şans verdiği Salih Uçan’ı, bu hafta da Ozan Tufan’ın yokluğunda sahaya süren Hollandalı teknik adam Advocaat, hemşerisi V.Persie’yi kenarda oturturken golcü tercihini yine Fernandao’dan yana kullandı.

Fenerbahçe oyunun ilk yarısında karşısında çok diri bir Kayserispor buldu. Rakibine baskı yapıp onları oynatmamaya çalışan Sarı-Kırmızılılar Umut Bulut ile golü bulmasına rağmen savunmada yaptıkları hata ile Mehmet Topal’ın golüne engel olamadı. Fenerbahçe’de oyunda kaldıkları süre içinde Salih ve Fernandao çok etkisizdi. Kayserispor’da Varela diye bir futbolcu tüm Fenerbahçe takımından daha iyiydi. Ara transferde Varela gibi bir oyuncuyu Kayserispor’da gördükten sonra Karavaiev’i Fener’e aldıranlara da gülmemek elde değil.

Mete Kalkavan, geçen sezonu tartış- masız olarak en başarılı hakem olarak bitirmeyi başarmıştı. Bu sezon ise çok ilginç bir şekilde iyi yönetim gösterdiği bir maçını dahi hatırlamıyorum. Ceza alanı içinde tartışmalı bir pozisyonun yaşanmadığı dün akşamki maçta Kalkavan bazı disiplin hataları yapsa da sonucu etkileyecek önemli bir hata yapmadı.

Oyunun ilk yarısında orta alana yakın bir yerden kullanacağı serbest vuruş için 20 santim önden vurma konusunda gereksiz ısrarda bulunan Deniz Türüç’e doğru bir sarı kart gösterdi.

Yandan rakibine yatarak müdahalede bulunan Alper Potuk’a gösterdiği sarı kart ise gereksizdi. Kayseri’nin Umut ile bulduğu golde ofsayt yoktu ve yardımcı hakem Serkan Ok’un devam kararı doğruydu. Rakibi Lens’i bir güreşçi gibi kucaklayarak tutup düşüren Erkan Kaş’a doğru bir sarı kart gösterdi. İkinci yarıda Güray ile Hasan Ali arasındaki mücadelede Güray’a gösterdiği sarı kart hatalıydı. Rakibini tutup durduran Salih’e gösterdiği sarı kart doğru karardı.