Yeni bir kalp krizi riskiyle karşı karşıya olanlar, dışarıda yemek yerken bir kat daha fazla dikkat etmeli.
Kalp hastalıkları vücutta ciddi hasarlar bırakan veya ölüme neden olan sinsi hastalıkların başında geliyor. Kalp hastalıkları gibi kronik birçok hastalığı olan kişilerde evde yemek, her zaman daha kolaydır çünkü ne yiyeceğinize kendiniz evde olan yiyeceklere göre karar verebilir ve bunların miktarını kontrol edebiliriz. Ancak birçoğumuz restoranda yemek seçerken, özellikle bir rahatsızlığımız varsa, daha çok zorlanırız. Kısıtlı menüler ve ana yemek öncesinde gelen birbirinden lezzetli aperatifler, doğru seçim yapmamızı zorlaştırabilir ancak dikkatli davranmak imkansız değil. Diyetinizin trans ve doymuş yağlar, kolesterol açısından düşük olması önemli. Restoranda seçimler yaparken aşağıdaki önerileri takip etmeye özen gösterin.
Restoran seçimlerine dikkat
-Yemeğinizi paylaşın: Eşiniz, arkadaşınız ya da iş ortağınızla yemeğinizi paylaşmayı teklif edin. Koca bir tabağın hepsini yemeniz ve yüksek ka- lori almanız için bir neden yok.
-Ağır soslardan uzak durun: Kremalı ya da domatesli sos seçimi yapmanız gerekiyorsa mutlaka domatsi seçin. Salataya sosu kendiniz ekleyin.
-Garnitürleri doğru seçin: Ana yemeklerin yanında muhakkak garnitür bulunur ve genellikle püre, kızarmış-fırınlanmış patates, pilavla servis edilir. Bunun yerine salata, haşlanmış veya ızgara edilmiş sebze isteyebilirsiniz.
-Kalorisiz içecekler tüketin: Şeker ilave edilmiş içecekler yerine su, maden suyu ve şekersiz olanları tercih etmenizi öneririz. Bir arkadaşınızla kahve içmek için buluştuysanız kremalı kahveler yerine light sütle yapılmış olanları tüketebilirsiniz.