Dünya Saðlýk Örgütü kanser türlerinin oluþumunda beslenme faktörünün en az yüzde 30 sorumlu olduðunu bildiriyor.
Kanser genetik ve farklý metabolik olaylar sonucunda birçok çeþitte yaþam kalitesini tamamen bozan ya da hayatýn sonlanmasýna neden olan bir hastalýktýr. Kanser oluþumunda tek baþýna olmasa da beslenme önemli bir faktör olarak karþýmýza çýkar. Dünya Saðlýk Örgütü ve Amerikan Kanser Konseyi genel kanser türlerinin oluþumunda beslenmenin yüzde 30 etkisi olduðunu göstermektedir. Bugün size kansere neden olan kötü beslenme koþullarýný paylaþmak istiyorum.
-Risk 1. Þeker: Saf sofra þekeri kanserin besleyici öðesidir. Saf sofra þekerini kesmek kanser hücrelerinin önemli besinini de keserek oluþumuna engel olabilirsiniz. Saf þekerden kastým beyaz þeker, esmer þeker ve tüm yapay tatlandýrýcýlardýr. Bunun yerine tatlý ihtiyacýnýzý doðal þeker olan bal veya pekmezden günde 1 yemek kaþýðýný geçmeyecek kadar tüketmeniz gereklidir.
-Risk 2. SOFRA TUZU: Üretilirken beyazlatýcý kimyasallar ile iþlem görür. Ayrýca iyot maddesi de vücutta fazla alýndýðýnda toksik ve kanserojenik etki yaratabilir. Bunun için deniz tuzu veya potasyum klorür içeren iyotsuz tuzlar kullanýlabilir.
-Risk 3. ASÝT: Kanser hücreleri asitli ortamda geliþirler. Kýrmýzý et asit üretir. Kýrmýzý et hatta iyi piþirilmez ise bol miktarda vücuda parazit, antibiyotik kalýntýlarý ve hayvana enjekte edilen büyüme hormonunu da direk almanýzý ve kanser olmanýzý saðlar.
-Risk 4. HAYVANSAL GIDALAR: Daha az hayvansal yiyecek yiyin. Beslenmenizde taze sebze ve meyveler, tam taneli tüm tahýllar, kuru meyveler, fýndýk-fýstýk-ceviz-badem gibi kuru yemiþler vücudun bazik ortamda kalmasýný saðlarlar. Taze sebze sularý içildikten sonra 15 dakika içinde hücrelere kadar daðýlýr ve saðlýklý hücrelerin doðru beslenmesine yardýmcý olan canlý enzimleri içerirler.
-Risk 5, STRES: Öfke, stres, acý, hýrs ve affetmezlik vücudun asit üretimini arttýrýr. Sakin ve affeden bir ruha sahip olmayý hedefleyin. Böylece kanser hücrelerinin geliþi güzel çoðalmasýný da engellersiniz.