Kansere karşı her gün zerdeçal

Bilim dünyası içindeki aktif maddeler, bileşenler ve uçucu yağlar bulunan en önemlisi hiçbir yan etkisi olmayan zerdeçalı kanser kalp ve HIV gibi hastalıkların tedavisinde umut olarak görüyor.

Acımsı tadı olan zerdeçalin mucizevi kök sebzenin aktif maddesinin adı kurkumindir. Zerdeçalın silme 1 tatlı kaşığı 3 gramdır ve ortalama 30-90 mg. kadar kurkumin içerir. Kurkumin enfeksiyonları önleyici, kanserden koruyucu ve kalp damarlarında yapıyı bozacak yağ partiküllerini ortadan kaldırıcı etkilerinden dolayı güçlü fonksiyonel besin olarak tanımlanır. En önemlisi yan etkisinin bulunmayışıdır.

AIDS tedavisinde kullanılacak

Zerdeçal kurkumin dışında arabinogalaktan adlı madde içerir. Bu özel madde immunolojik aktif maddeleri içerir. Aktif bileşenler kanın temizlenip vücut direncinin daha kuvvetli olması için birebirdir. Hiçbir ilaçta ve vitaminde dahi bulunmayan bu immünolojik bileşenler bağışıklığın düşmesini engelleyerek kansere kadar önemli kronik hastalıkların gelişmesini önleyici rol oynar. Zerdeçal antioksidan etkiye sahip olan tumerin maddesini de içerir. Tumerinler özellikle dokularda kansere neden olan yabancı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Zerdeçal kurkumin ile beraber bazı uçucu yağları da içerir. Kolagog adı verilen bu yağlar vücutta zararlı bakterilerin üremesini önler. Antiviral etkileri de olan zerdeçal HIV replikasyonunu da baskılayarak özellikle AIDS hastalığında yan etkilerin oluşmasını da engelleyebilir. Zerdeçal güçlü bir detoksifikandır. Karaciğerde zehirli atıkların uzaklaştırmasında görevli olan enzimin daha güçlü çalışmasını sağlayarak karaciğerin temizlenmesini ve hızla yenilenmesine yardımcı olur.