Bilim artýk kanseri tetikleyen ve dur diyen besinleri biliyor. Son zamanlarda hasta sayýsýný artýran hastalýða karþý mücadeleye önce mutfak alýþveriþinizden baþlamalýsýnýz. Ýþte önerilerim:
-Ispanak ve yumurta sarýsýnda bulunan madde antioksidan özellik taþýyor. Meme kanseri, akciðer kanseri riskini azaltýcý özelliði var. Her gün 1 yumurta ve en az 1 tabak taze ýspanak yenilmeli.
-Domates ve ürünlerinde prostat kanserinden koruyucu özellik bulunuyor. Ayrýca domates kolon kanserini de önlüyor. Bu nedenle haftada en az 10 adet öneriliyor.
-En az 3 porsiyon koyu yeþil yapraklý sebzelerden yiyin. Bunun yanýnda da en az 2 porsiyon turunçgiller ve yeþil yapraklý sebzeler ile domatese aðýrlýk verin.
-Brüksel lahanasýnda ve sebzelerde meme , prostat, kolon ve akciðer kanserinden koruyucu özellik var. Lahanagillerin hepsi zaten kansere karþý koruyucudur.
-Turunçgillerde 2 aktif bileþen var. Özellikle meme, karaciðer ve pankreas kanserinden koruyor.
-Elma, brokoli, marul, nar; HDL yükseltici, LDL düþürücü özelliklere sahipler. Elmanýn kabuðunda antioksidan özellik çok daha yüksektir.
-Kakao- çikolatanýn günlük 48 gram tüketilmesi öneriliyor. Antioksidan özelliði var.
-Nar ve kýrmýzý üzüm - ahududunun tam kanser savar etkileri var.
-Soya ; koroner kalp hastalýklarýndan koruyor.
-Soðan, sarýmsak ve pýrasa kükürtlü besinlerdir. Tansiyon düþürücü, kolesterol azaltýcý. Günde sadece 1 diþ sarýmsak tüketimini öneriyoruz.
-Karanfil, zencefili, anason, fesleðen, biberiye, zerdeçal, kýrmýzý biber, enginar kanserden koruyan bileþiðe sahip.