Kansere mutfakta savaþ açýn

Bilim artýk kanseri tetikleyen ve dur diyen besinleri biliyor. Son zamanlarda hasta sayýsýný artýran hastalýða karþý mücadeleye önce mutfak alýþveriþinizden baþlamalýsýnýz. Ýþte önerilerim:

-Ispanak ve yumurta sarýsýnda bulunan madde antioksidan özellik taþýyor. Meme kanseri, akciðer kanseri riskini azaltýcý özelliði var. Her gün 1 yumurta ve en az 1 tabak taze ýspanak yenilmeli.

-Domates ve ürünlerinde prostat kanserinden koruyucu özellik bulunuyor. Ayrýca domates kolon kanserini de önlüyor. Bu nedenle haftada en az 10 adet öneriliyor.

-En az 3 porsiyon koyu yeþil yapraklý sebzelerden yiyin. Bunun yanýnda da en az 2 porsiyon turunçgiller ve yeþil yapraklý sebzeler ile domatese aðýrlýk verin. 

-Brüksel lahanasýnda ve sebzelerde meme , prostat, kolon ve akciðer kanserinden koruyucu özellik var. Lahanagillerin hepsi zaten kansere karþý koruyucudur.

-Turunçgillerde 2 aktif bileþen var. Özellikle meme, karaciðer ve pankreas kanserinden koruyor. 

-Elma, brokoli, marul, nar; HDL yükseltici, LDL düþürücü özelliklere sahipler. Elmanýn kabuðunda antioksidan özellik çok daha yüksektir.

-Kakao- çikolatanýn günlük 48 gram tüketilmesi öneriliyor. Antioksidan özelliði var.

-Nar ve kýrmýzý üzüm - ahududunun tam kanser savar etkileri var.

-Soya ; koroner kalp hastalýklarýndan koruyor. 

-Soðan, sarýmsak ve pýrasa kükürtlü besinlerdir. Tansiyon düþürücü, kolesterol azaltýcý. Günde sadece 1 diþ sarýmsak tüketimini öneriyoruz.

-Karanfil, zencefili, anason, fesleðen, biberiye, zerdeçal, kýrmýzý biber, enginar  kanserden koruyan bileþiðe sahip.