Kansere mutfakta savaş açın

Bilim artık kanseri tetikleyen ve dur diyen besinleri biliyor. Son zamanlarda hasta sayısını artıran hastalığa karşı mücadeleye önce mutfak alışverişinizden başlamalısınız. İşte önerilerim:

-Ispanak ve yumurta sarısında bulunan madde antioksidan özellik taşıyor. Meme kanseri, akciğer kanseri riskini azaltıcı özelliği var. Her gün 1 yumurta ve en az 1 tabak taze ıspanak yenilmeli.

-Domates ve ürünlerinde prostat kanserinden koruyucu özellik bulunuyor. Ayrıca domates kolon kanserini de önlüyor. Bu nedenle haftada en az 10 adet öneriliyor.

-En az 3 porsiyon koyu yeşil yapraklı sebzelerden yiyin. Bunun yanında da en az 2 porsiyon turunçgiller ve yeşil yapraklı sebzeler ile domatese ağırlık verin. 

-Brüksel lahanasında ve sebzelerde meme , prostat, kolon ve akciğer kanserinden koruyucu özellik var. Lahanagillerin hepsi zaten kansere karşı koruyucudur.

-Turunçgillerde 2 aktif bileşen var. Özellikle meme, karaciğer ve pankreas kanserinden koruyor. 

-Elma, brokoli, marul, nar; HDL yükseltici, LDL düşürücü özelliklere sahipler. Elmanın kabuğunda antioksidan özellik çok daha yüksektir.

-Kakao- çikolatanın günlük 48 gram tüketilmesi öneriliyor. Antioksidan özelliği var.

-Nar ve kırmızı üzüm - ahududunun tam kanser savar etkileri var.

-Soya ; koroner kalp hastalıklarından koruyor. 

-Soğan, sarımsak ve pırasa kükürtlü besinlerdir. Tansiyon düşürücü, kolesterol azaltıcı. Günde sadece 1 diş sarımsak tüketimini öneriyoruz.

-Karanfil, zencefili, anason, fesleğen, biberiye, zerdeçal, kırmızı biber, enginar  kanserden koruyan bileşiğe sahip.