Kaos Hattı...

Yayın ne zaman ağırlaştırılır bir ülkede? Mesela bir günde 6 şehit verildiğinde mi yayın ağırlaşır yoksa 10 şehit verildiğinde mi? O zaman 3 şehit verildiğinde ölenlerin günahı ne, yeterince ölememiş olmak mı? Bu konuda tutarsız ve saçma bir baskı yapılıyor zaman zaman...

İsmi bende saklı bir okurun protesto twitine baktım dün. Yayınlar ağırlaşsın diye bana twit atmış ama evde Fox tv’de yayınlanan Ay Lav Yu filmini seyretmiş ona dair de twit atmış. 
İlginç bir ruh hali...

Herkesi bir şey yapmaya davet edeceksin ama kendin bir şey yapmayacaksın...

***

Tek ilginç ruh hali bu değil memlekette... Ekrana çıkanların büyük bir kısmında Türkiye kaygısından çok ideolojik kaygılar cümle kurduruyor. İçeride ve dışarı da abartılı olsa bile “iç savaş” vesaire cümleler kurulurken ideolojilerin esiri cümleler kurmak doğru değil.

Fikirler yarışırken ideolojini istediğin kadar savun.

Ama tetiği çeken, bombayı patlatanlar varsa, istediğin kadar bağır sesin duyulmuyor işte....

***

Kaos Hattı TRT Haber’de yeni başlayan bir program. İlk bölümü bu gece saat 21.00’de ekrana gelecek. Savaş bölgelerinde yaşanan gerçek hikaye ve dramları ekrana getirecek bu program.

Zehra Yılmaz ilk olarak Arakan Müslümanları dosyasını açacakmış. Adını, dramlarını duyar ama ne yaşadıklarını pek bilmeyiz ya, bence iyi başlangıç.

2006’da, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Darfur’a gitmiştim.

Siz hiç her nefesinizde sidik kokusu içinize çektiniz mi ben çektim, savaş bölgeleri inanılmazdır. Bu arada aklıma bir başka program fikri de gelmedi değil.

Avrupa’da yaşayan ve kaybolmakta olan Türkçe lehçeleri var. Mesela Karay Türkçesi, UNESCO koruma altına aldı ama sıkıntı var.

Buna Gagavuzca ya da Kumukça ya da Hakasça dillerini konuşan bir kısmı Müslüman bir kısmı Hristiyan olmuş Türk toplulukları da bir program olabilir.

TRT Avaz yaptıysa görmedim ama doğru formatla ortaya uzak akrabaların belgeselleri de çıkabilir...