Kaptan dümene geçti böyle oldu

Ligde umduğunu bulamayan, ancak Avrupa’ya açılıp cezasını sildirebilmesi için ilk 5 içinde yer alması gereken Galatasaray kendisi gibi aynı mücadeleyi veren Kasımpaşa ile TT Arena’da puan mücadelesine girişti. Aralarında Sneijder’ın da bulunduğu 4’ü sakat, 3’ü cezalı 7 oyuncusunun oynamadığı maçta Galatasaray ilk yarıda duran toptan Selçuk’un ortası, Bilal’in güzel kafasıyla 13.dakikada öne geçti. Sarı-Kırmızılılar’ı bu golün kamçılayacağını zannedenler yanıldı. Parlama bir dakika sürdü Podolski’nin direkten dönen topundan sonra organize ataklar yapan Kasımpaşa, şişir taktiği ile rakip kaleye gitmeye çalışan Galatasaray’dı.

Cim-Bom’un savunması yine dağınıktı. Özellikle iki bek Linnes ve Carole’un tarafından Paşa kanat akınlarıyla rakibinin gardını düşürmeye çalıştı. Beklerin önündeki Olcan ile Sabri ise savunmaya yardımcı olmadılar. 20’de Podolski’nin attığı gol ofsayt gibi gelmedi. Kasımpaşa 29’da sağ kanattan Castro ile geldi, Scarione ile de eşitliği sağladı. Del Valle ve Eren’e ise Muslera geçit vermedi. Semih 45+1’de boş kaleye isabet sağlayamayınca soyunma odasına 1-1 eşitlikle gidildi. Galatasaray’ın ilk yarıda 3 şutunda 1 isabet, Kasımpaşa’nın 13 şutunda 5 isabet vardı.

İkinci yarının 49. dakikasında Scarione boş kaleye topu atamayınca 63’te yine Selçuk İnan çıktı sahneye. Serbest atıştan ceza sahasına kaldırdı kaptan, Koita ters kafa vurunca Podolski de Cim-Bom’u yeniden öne geçirdi. 70’te Selçuk bu kez jeneriklik bir gole imza atınca Galatasaray da iyice rahatladı. Podolski 90’da farkı ilan etti: 4-1 Böylece G.Saray 63 gün sonra ligde 3 puanla tanışıp, Kasımpaşa ve Akhisar’ı puan cetvelinde solladı.