Kara Kartal kendini sıkmadan turladı

Beşiktaş, bir hafta önce UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında İsrail’in Hapoel Beer Sheva takımını deplasmanda 3-1 gibi net bir skorla mağlup edip tur için oldukça avantajlı bir skorla evine dönmüştü. Bu maçın ardından Siyah-Beyazlılar ligde evinde oynadığı Akhisar Belediye maçını da aynı skorla kazanarak full moral depoladı.

Şenol Hoca Beer Sheva önüne sahaya hem oyunu ve skoru tutacak, hem de son durumlarını görmek istediği az görev alan oyunculardan kurulu karma bir 11 çıkarttı. Pazartesi günkü derbiyi düşünen Beşiktaş’ın teknik direktörü, Gökhan Gönül, Atiba, Oğuzhan, Cenk Tosun gibi aslarını 11’de sahaya sürmeyip dinlendirdi.

İlk maçta da gördüğümüz gibi Beşiktaş ile Hapoel Beer Sheva arasındaki kalite farkı büyük. İsrail ekibi tur şansı mucizeye bağlı da olsa haddini bilerek oynadı. Beşiktaş’ta ilk maçtaki skorun getirdiği rehavet gözle görünür şekilde sahaya yansıdı. Kartal’ın maçlarında az süre alan Necip, Aboubakar, Gökhan İnler, Andreas Beck daha ciddi ve istekli, tempoları iyi görünürken; başta Quaresma olmak üzere Talisca ise perşembe çift kalesinde keyif yapar havasındaydılar. İlk yarının 17.dakikasında Aboubakar yine zor gollerin adamı olarak sahne aldı ve Beşiktaş’ı rahatlatan golü atarak takımını 1-0 öne geçirdi.Aynı Aboubakar’ın, Beck’in “al da at” pasına dokunamaması ise ilginçti. Beşiktaş’ın skorun da verdiği avantajla oyunu rölantide götürmesi, Galatasaray derbisini düşündüğünün açık göstergesiydi.

İkinci yarıya daha etkili ve istekli başladı Beşiktaş. İkinci yarının ilk 10 dakikasında Aboubakar, Talisca ve Quaresma ile yakaladığı fırsatları harcayan Kartal daha sonra hücum oyuncuları ileride rakibe önde basmayınca orta alanda da oyundan düşünce, Hapoel Beer Sheva etkili gelmeye başladı. Nitekim 64’te İsrail temsilcisi Nwakaeme oyun disiplininden kopmanın cezasını kesip eşitliği sağladı. 79’da oyuna giren Kartal’ın kralı Cenk Tosun 87. dakikada takımını öne geçirince Beşiktaş sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılıp Mart’ta da Avrupa’da yoluna devam edecek tek takımımız oldu.