Karadayı sınırları aştı

Türk dizi sektörü için önemli bir haber daha geldi.Ay Yapım imzalı ve Atv’de yayınlanan Karadayı, Mısır, Katar, Suudi Arabistan ve Lübnan’da da yayınlanacak.Ortadoğu’da yayınlanan dizi sayısındaki bu patlamanın televizyonculuk sektörümüz açısından sağladığı önemli değişiklikler var. Birincisi, yapım şirketleri artık daha evrensel düşünüyor, kuvvetli pazarlama ekipleri kuruyorlar. İkincisi, başlayan ama uzun ömürlü olmayan diziler eğer Türkiye’de 13 bölümü görebilirler ve Ortadoğu’da müşteri bulurlarsa daha uzun vadeli plan yapabiliyorlar.

Üçüncüsü, artık sadece Ortadoğu’ya pazarlanmak için üretilen projeler var, bu önemli bir gelişme. Dördüncü ve son gelişmeyse Türkiye’deki televizyonculuk sektörünün Amerikan yapım şirketlerinin giderek daha fazla dikkatini çekmesi. Şimdi rakip durumda olan Amerikan şirketleri bir süre sonra Türkiye’de şirket ortaklıklarına ya da satın almalarına başlayıp belirli bir zaman sonra ciddi bir dış yatırım kalemi haline gelebilir.

Bu uzun vadeli bir seçenek zira Amerikan şirketlerinin tüm dünyaya pazarladıkları dizileri 20-30 milyon dolar bütçeyle çekiliyor ve Tom Hanks örneğinde olduğu gibi zaman zaman Oscarlı oyuncular da dizilerde rol alabiliyor. Yine de orta vadede böyle bir sonuçla karşılaşmak kimseyi şaşırtmasın...

Acun gerilim sevmiyor

Acun Ilıcalı’nın kafasındaki TV8’e dair iki önemli verimiz oldu. Birincisi Saba Tümer.Eğlenceli, kahkası bol, gerilimi olmayan programlar yapar Saba Tümer. Bir diğeri eski TV8’den yayını devam eden programlardan biri olan Bay Tahmin.

Murat Özarı ve Fikret Engin’in yaptığı bu programda tahminden ziyade biraz futbol biraz yemek tarifi konuşulur, doğaçlama ve gırgır bir programdır.O programın yayın sayısı da birden ikiye çıktı. Buradan yola çıkarak diyebiliriz ki Acun Ilıcalı’nın TV8’ ekranında gerilimli programlar olmayacak.

Esra Erol faktörü

Esra Erol, Fox Tv’de iyi reytingler almaya devam ediyor.Perşembe akşamında olduğu gibi zaman zaman aldığı reytingler kanalın en yüksek reytingli programı da olabiliyor.

Demek ki bazen tek bir program bile bir kanal için taşıyıcı göreve üstlenebiliyor. Flash Tv’de başlayan sıradan bir programcıdan bugün kanal taşıyan bir programcıya döndü Esra Erol.Televizyon için ciddi bir başarı hikayesi...