Karadayı’da karşı strateji

Atv’nin Karadayı’sı sezon boyunca karşısına ne konduysa mağlup etti.Dizi, yarışma ve en sonunda da bir Cem Yılmaz gösterisi. Belli ki kendi bir hata yapıncaya kadar o koltuğu Karadayı’dan normal zamanda almak mümkün olmayacak. Peki ne olacak bu durumda, Karadayı bitinceye kadar hep lider mi kalacak?

Bu işin tek çaresi Karadayı sezon finali yapar yapmaz çok sağlam bir projeye başlamak ve pazartesi alışkanlığı sağlamaya çalışmak olur.Ancak o da kolay değil zira yazın televizyon seyretme saatleri, seyirci beklentileri tamamen değişir.Son yıllarda da yaz dizilerinden yeni sezona başlayanların çoğu başarısız oldu. Sektör yorgun, oyuncu yorgun, kanallar denemeden yorgun.

Karadayı Arka Sokaklar’ın en yorgun olduğu anda yayına girdi ve günü kazandı.Bu gidişle Karadayı’nın seyircisi yoruluncaya kadar değişiklik zor olacak gibi...

TRT Spor’da da olur

Bilgi yarışmaları yeniden yükselen değer ya, TRT Spor da bu furyada üzerine düşeni yaptı, 1 Numara diye bir yarışma programını ekrana sürmeye hazırlanıyor. Haftalık değil günlük bir format bu ve haliyle sorular da sporla alakalı olacak.

Fikir iyi, beğendim, soru hazırlaması kolay zira spor dediğimiz bir bilgi denizi.Bu formatta zor olan iyi yarışmacı bulmak zira bizde spordan çok futbol kültürü vardır ve herkes daha çok tuttuğu takıma dair bilgiye sahiptir. İddia ediyorum, gazete ve televizyonların spor servisi müdürleri bile futbol dışında kalan spor dallarındaki sorulara yanıt vermekte zorlanırlar. Fikir iyi, alan renkli, akıcı bir yayınla seyirci toplar mı, kuvvetle muhtemel toplar ve başarılı olur.

Simge dönüyor

Simge Fıstıkoğlu yeni bir projeyle ekrana dönmeye hazırlanıyor, deneme çekimleri başladı bile.İçeriğini henüz bilmiyorum, bildiğim Simge ve iznini almadığım için adını yazmadığım tanınmış bir isim ile birlikte hazırlanıyorlar. 

Üç hafta kadar önce Simge’nin bir şekilde ekranda olması gerektiğini yazmıştım zira bu sektörde unutkanlık can sıkıcı boyuttadır. O yüzden de duyduğum habere sevindim, bakalım bu yeni proje ne zaman ekranda olacak?