Karakartal zoru kolay yaptı

Ligin dişli takımlarından Gençlerbirliği karşısında Beşiktaş’ın bildiğimiz kadrosu ile çıkıp sürprize yer vermeyen teknik direktör Şenol Güneş, ilk yarıda hiç ummadığı bir direnç ile karşılaştı. Ancak biraz da şansının yardımı sonucu soyunma odasına Oğuzhan’ın golü ile önde gitmeyi bildi.

İlk yarı boyunca baskı yapan, Beşiktaş orta alanına top ile buluşma şansı vermeyen, gol arayan ve pozisyonlar bulan, ancak uzatma anlarında bir anlık savunma zaafı sonunda golü yiyen taraf ise misafir takım oldu. Özellikle Beşiktaş orta alanındaki oyuncular rakibin müthiş baskısı karşısında oldukça bocaladılar. Öyle ki bu baskıdan bunalan Şenol Güneş bile bir ara dördüncü hakeme yaptığı itirazlar ile oyunu soğutmayı denedi.

Oyunun ikinci yarısı içinde ise daha arzulu oynayan, gol atmak için rakip yarı sahada baskı yapan Beşiktaş takımı Talisca’nın müthiş serbest vuruşu ile farkı ikiye çıkarıp iyice rahatladı.

Hakem Serkan Çınar, 13 Şubat’ta hatalarla dolu bi Konyaspor-Antalyaspor maçı yönettikten sonra ceza olarak gittiği Eskişehirspor-Ümraniye maçında da Eskişehir’in çok çok net bir penaltısını vermedi ve yine cezaya girdi. Son olarak Altınordu-Samsunspor müsabakasında düdük çalan Çınar tam 50 gün uzak kaldığı Süper Lig’e haftanın en önemli maçı olan, lider Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasındaki mücadele ile döndü. Böyle bir hakem ataması dünyanın hiç bir yerinde olmaz. Bunun adı Türk futbolunun altına dinamit koymaktan, insanların güvenini sarsmaktan başka bir şey değildir.

Dün akşam ise Beşiktaş-G.Birliği maçında bazı hatalar yapmasına rağmen oyunun sonucunu etkilemedi.

İlk yarıda Anıl’ın kontrolsüz ve sert bir şekilde Quaresma’ya yaptığı faulde bu oyuncuya sarı kart göstermeyerek hata yaptı. İkinci yarının hemen başında Beşiktaş ceza alanı içinde Antalyasporlu oyuncunun yerde kaldığı pozisyonda oyunu devam ettirmesi doğruydu.

Ancak Oğuzhan’ın, kararına aşırı bir şekilde itiraz etmesini sarı kart ile cezalandırmak yerine görmemezlikten geldi. Rakibine sportmenlik dışı bir şekilde çelme takıp düşüren Quaresma’ya gösterdiği sarı kart ise doğruydu.