Karar vermeyi ve imza atmayı erteleyin

3 Aralık Pazar günü İkizler burcunda dolunay oluşuyor. Bu dolunay eğlenceli ama bir o kadar da karmaşık etkilere sahip. Duygusallaşacağız ama gözümüzün önündeki sis perdesi gerçekleri görmemize engel olacak. Neptün’ün sert açısı yanıltıcı ve aldatıcı koşullara işaret ediyor. Neptün sıvının tüm hallerini yönettiğinden yağmur, sis, kar gibi hava koşullarında aşırılıklara, kaygan zeminlere ve evde sudan oluşabilecek zararlara dikkat etmek gerekebilir. Tesadüfen Merkür de geri gitmeye başlıyor ve ortalığı iyice karıştırıyor. Verdiğimiz sözü unutabilir, reşyalarımızı kaybedebiliriz. Elektronik aletler ve hareketli parçaları olan eşyalarımız bozulabilir, elektrik ve internet kesintileri meydana gelebilir. 3 Haziran ve birkaç gün yakınlarında doğan İkizler bu dolunayın merkezinde. Dolunaylar hasat zamanlarıdır! Aralık ayı önemli kararlar vermek, imza atmak ve alışveriş yapmak için uygun bir ay olmayacak. Geçmişe dönebilir, eski sevgili ya da arkadaşlarımızla yeniden bir araya gelebiliriz. Senelerdir gitmediğimiz bir yere gidebilir, kaçırdığımız bir fırsat veya teklifi yeniden karşımızda bulabiliriz. 

 

KOÇ 21 Mart - 20 Nisan 

Yola çıkabilir veya yoldan dönüyor olabilirsiniz. Bu dolunayda yazı, konuşma, reklam gibi iletişim kökenli projeler ve eğitimle ilgili alanlarda da gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bir sınava girebilirsiniz ama sonucu biraz gecikebilir. Toplantı, görüşme ve yazışmalarla çok yoğun üç-dört gün geçirebilirsiniz. Kardeş, kuzen, yeğen gibi yakınlarınızla ilgili haberler gelebilir. 

BOĞA 21 Nisan - 21 Mayıs   

Aylık kazancınız, ödemeleriniz, alacak-verecekleriniz ya da ortak kaynaklarınızla ilgili gelişmeler olabilir. Ancak sizi bilerek veya farkında olmadan yanıltabilirler ve ayrıca sizin de kafanız para konularında çok karışık olabilir. Kredi kartlarınızı, şifrelerinizi, banka hesaplarınızı iyi koruyun, kimseye vekalet vermeyin ve bilmediğiniz yerlerden alışveriş yapmayın.

İKİZLER 22 Mayıs - 21 Haziran

Dolunayda kendi arzu ve ihtiyaçlarınızı düşüneceksiniz. Önemli bir meseleyi sonuçlandırabilirsiniz. Bu çok duygusal ama bir o kadar da iç dünyanızı alt üst eden bir dolunay olacak. Yakın ilişkilerinizle ilgili önemli kararlar verebilirsiniz ama karar için kesinlikle uygun bir zamanda değilsiniz. Yanlış anlaşılmalar, farklı beklentiler hayal kırıklıklarına neden olabilir.

YENGEÇ 22 Haziran - 22 Temmuz  / HAFTANIN ŞANSIZI

Yıldız haritanızın en sakin ve mahrem bölgesinde dolunay oluşuyor. Yengeç burcu olarak zaten dolunaylar sizi derinden etkiler, bu dolunay ise duygularınızı alt üst edebilir. Bilmediklerinizi ya da sizden saklanılan sırları öğrenebilirsiniz. Veya sizin bir sırrınız açığa çıkabilir. Bu dolunayda kendinizi yorgun hissedebilirsiniz, direnciniz ve bağışıklığınız düşük olabilir. Uykunuzu almaya ve iyi beslenmeye dikkat etmelisiniz.

ASLAN 23 Temmuz - 23 Ağustos / HAFTANIN ŞANSLISI

Kalabalık bir davete katılabilirsiniz. Ancak bu davetin masrafları çok yüksek olacak. Belki de masraflı oluşu katılmak konusunda kararsız kalmanıza neden olacaktır. İki davet veya sosyal etkinliğin gündeme gelmesi mümkün! Sosyal yardım projelerinde önemli bir rolünüz olabilir. Çeşitli nedenlerden dolayı bir arkadaşınızla eskisi gibi görüşemeyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

BAŞAK 24 Ağustos - 22 Eylül 

Dolunayda kariyerinizde önemli gelişmeler olabilir. Bir karar vermeye, kariyer hedeflerinize odaklanmaya çalışabilirsiniz ama Neptün’ün sert açısı kararsızlık ve belirsizliğe yol açabilir. Kariyerinizdeki değişikliklere paralel olarak ev yaşamınızı değiştirmeyi de düşünebilirsiniz. Aynı anda iki teklif, iki haber veya iki fırsat karşınıza çıkabilir. Ya da anne babanızla ilgilenebilir ve onların işlerini halledebilirsiniz.

TERAZİ 23 Eylül - 23 Ekim    

Eğitim, yayıncılık, İnternet, medya, yurt dışı, yabancılar, pasaport-vize işlemleri, hukuki konular gündeme gelebilir.  Seyahat planları, yurt dışıyla iş yapma, üniversiteye geri dönme planlarınız olabilir.  Önemli bir sınava girebilir veya sonucunu öğrenebilirsiniz. Uzakta yaşayan bir akrabanızdan bir haber almanız da mümkün.

AKREP 24 Ekim - 22 Kasım 

Dolunay sizin para ve cinsellik evinizde gerçekleştiğinden vergi, sigorta, borç, komisyon, kredi, hisse, miras, nafaka, telif, prim gibi finansal bir mesele sonuçlanabilir. Kimseye vekâlet vermeyin ve her türlü işlemde siz de hazır bulunun. Kredi kartı veya telefon dolandırıcılarına, kimlik hırsızlarına ve olası yanlışlıklara karşı tetikte olmalısınız.

YAY 23 Kasım - 21 Aralık 

Dolunay eşiniz, uzun süredir beraber olduğunuz sevgiliniz, iş ortağınız veya yakın arkadaşınızla olan ilişkinize ışık tutuyor. Evlenme, nişanlanma, birlikte yaşama ya da ortaklık kurma ve işbirliği planlarınız olabilir. Ya da tam tersi böyle bir beraberliği sona erdirmeyi düşüneceksinizdir. Ancak karar vermek için uygun bir zamanda değilsiniz.

OĞLAK 22 Aralık - 20 Ocak

İşlerle ilgili sorumluluklar ve mecburiyetler ön planda olacak. İki işi birden tamamlayabilir veya başlamak için gereken onayı alabilirsiniz. İki proje, görev veya müşteri söz konusu olabilir ama karışıklıklar yaşayabilirsiniz. Dolunayda sağlıkla ilgili konular da gündeme gelebilir. Bir sağlık sorunu ortaya çıkarsa, uzamayacak ve üç dört gün içinde çözümlenecektir.

KOVA 21 Ocak - 18 Şubat

Dolunay aşk evinizi aydınlatırken, gerçeklerin üzeri Neptün’ün sis bulutuyla kaplanacak ve siz de ilişkinizin gerçek durumunu algılamakta zorlanacaksınız. İki davet birden alabilir, partilere katılabilir ve eğlenebilirsiniz. Katılacağınız etkinliklerin masrafı yüksek olabilir veya harcamalarınızda karışıklıklar olabilir. Borsa gibi spekülatif yatırımlar riskli olacaktır.

BALIK 19 Şubat - 20 Mart  

Dolunay, ev ve iş hayatınızda odaklanmanız gereken meselelere ışık tutacak. Ev düzeniniz, başka bir mülk veya anne babanızla ilgilenebilirsiniz. Aynı anda iki gelişme birden gündeme gelebilir. Hayatınızdan önemli bir unsuru çıkarma örneğin bir ilişki, iş veya ortamdan ayrılma düşünceleriniz olabilir ama bu dolunay karar vermek için hiç de uygun bir zaman olmayacak.