Karınca kararınca bir süper kahraman

Marvel’in Yenilmezler takımının kurucularından Karınca Adam da sonunda beyazperdeye aktarıldı. Diğer süper kahraman filmlerinden çok daha eğlenceli olan yapım izleyiciye iki saat keyifli vakit sunuyor.

Marvel, DC Comics gibi şirketlerin kahramanları çizgi romanla hayatlarına başladı ve günümüzün en büyük eğlence endüstrisi olan sinemayla ölümsüzleşti diyebiliriz. Bu hafta vizyona giren belki de en bilinmedik ama eski süper kahramanlardan biri olan Karınca Adam, Marvel’in Yenilmezler serisinin kurucularından. Daha doğrusu en güçlü bilim insanlarından. Özelliği ise kostümünü giydiğinde bir karınca kadar küçülebilmesi. Ama bu küçülme gücünden pek bir şey azaltmıyor. Perdede karınca kadar adamın 100 kiloluk dev fedaileri bir yumrukta devirmesi ne kadar insanın hayal gücünü zorlasa da bu hafta vizyona giren Ant-Man-Karınca Adam’ın yönetmeni öyle bir sinema dili tutturmuş ki sizin keyfinizi bozmuyor. 

İlk önce filmin kısa öyküsünü anlatalım... Dr. Hank Pym araştırmaları sonucunda bir ilaç bulur ve bu ilaç sayesinde özel kostümü giyen insan karınca kadar küçülebilir. Pym gençliğinde Sovyetler ve Avengers’ın baş düşmanı Haydra ile birçok kez mücadele eder. Fakat bu mücadelelerinin birinde eşinin ölmesi onu yaşadığı hayattan uzaklaştırır. Bir de üstüne kendi şirketindeki ortaklarının kostüm ve ilacın peşinde olduklarını anlayınca iyice hayata küser. Eşini kaybettiğinde kızıyla da arasına mesafe koyar. Her ne kadar ilacın bileşimini saklasa da ayrıldığı şirketteki ortakları ve bir öğrencisi araştırmalara devam ederler. Bu araştırmalar yıllar sonra sonuç verir. Ant-Man’in çok benzeri bir ilaç hazırlarlar ve yeni bir kostüm yaparlar. Pym bu gelişme karşısında artık sessizliğini bozacaktır. Fakat yıllar geçmiş ve yaşlı bir adam olmuştur. Artık ona daha genç ve bu ortaklığı kötüye kullanmayacak birisi lazımdır. Hem ahlaklı hem de fiziki olarak kostümü giyebilecek birisini bulması gerekir. Bu niteliklere sahip olan adamı hiç beklenmeyen bir yerde bulur. Hapisten yeni çıkmış olan hırsız Lang aslında uzun süredir Pym’ın gözlemlediği bir adamdır. Lang bir daha hapse düşmemeye kararlıdır. Yedi yaşındaki kızının yanında olmak için elinden geleni yapacaktır. Ama eski bir mahkumun hayata tutunması çok zordur. Pym, Lang’in bu çıkmazından da yararlanıp onu Ant-Man olmaya ikna eder. Bu sırada eşinin ölümünden sonra Pyne’ın kendinden uzaklaştırdığı kızı Hope da büyümüş ve Pym’ın ortaklarının devam ettirdiği şirketin üst düzey yöneticisi olmuştur. Şirketin sahibi ve Pym’ın eski öğrencisi Darren, Pym’ı hem kıskanmakta hem de sırrını kendiyle paylaşmadığı için ona hırs bilemektedir. Kendi çalışmalarının verdiği sonuç üzerine yaptığı kostümle Ant-Man’in karşısına çıkar. Bu arada bulduğu yeni giysiyi kötücül grup HYDRA’ya da satmak üzeredir. Pym ve yeni Ant-Man Lang kötülerle mücadeleye başlarlar.

Filmin finalini anlatmayalım ama bu hikayenin yeni Avengers filminde de devam edeceğini müjdeleyelim. Kafamızdaki tek soru işareti ise Ant-Man’i çeken yönetmen Payton Reed’in komedisi diğer süper kahraman filmlerine göre hayli fazla olan bu filmi ve kahramanı Avengers’a nasıl bağlayacakları. Oradaki kahramanlar içinde Ant-Man biraz zayıf ve komik kalacaktır diye düşünüyorum. Ant-Man’i canlandıran Paul Rudd, en beğendiğim komedyenlerden. Hem romantik hem de naif bir karakteri var. Onun akıl hocası ve Avengers’ın en güçlü bilim adamlarından Pym’ı ise Michael Douglas oynuyor. Uzun zamandır seyredemediğimiz Douglas niye efsanevi oyuncu olduğunu bu filmle de kanıtlıyor. Ciddi rollerdeki başarısını bildiğimiz Douglas, çılgın bilim adamını oynarken o kadar iyi bir denge tutturuyor ki Paul Rudd’la beraber mükemmel bir ikili oluyor. Bu filmin başarısının altında yatan sır da bu zaten. Eğer benim gibi süper kahraman filmlerini seviyorsanız ve bu sıcaklarda biraz eğlenmek istiyorsanız kaçırılmayacak bir yapım.

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Ant-Man

Yönetmen: Peyton Reed

Senarist: Edgar Wright

Oyuncular: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Bobby Cannavale

Yapım: 2015, ABD, 117 Dak.

VİZYONDAKİLER

Dehşet Gecesi

Güzel bir hafta sonu geçirmek için Teksas ormanlarına giden bir grup arkadaş, peşlerini bırakmayacak dehşetten habersizlerdi. Film hakkında The Filmreel: “Tek başınıza izlemenizi tavsiye etmiyoruz”, Scott Weinberg: “Gerilim ve dehşet her geçen dakika daha da artıyor.” şeklinde okurlarına tavsiyede bulunuyor.

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Exists

Yönetmen: Eduardo Sanchez

Senarist: Jamie Nash

Oyuncular: Dora Madison Burge, Brian Steele, Denise Williamson, Samuel Davis

Yapım: 2015, ABD, 81 Dak.

Fırtınanın Ortasında

Catherine ve Matthew Parker çifti çocuklarıyla birlikte çöl kıyısındaki küçük bir kasabaya taşınır. Çocukları Lily ve Tommy öldürücü çöl fırtınasının hemen öncesinde gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Kasabanın polisi David Rae’nin yürüttüğü geniş çaplı arama operasyonuna kasaba halkı da destek olur. Fakat operasyon devam ederken Parkerlar ile ilgili çok ilginç gerçekler ortaya çıkmaya başlar.

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Strangerland

Yönetmen: Kim Farrant

Senarist: Michael Kinirons

Oyuncular: Nicole Kidman, Joseph Fiennes, Hugo Weaving, Lisa Flanagan

Yapım: 2015, Avustralya-İrlanda, 112 Dak.

Aşkın Dili

İngiliz çift Gemma ve Charlie Bovery, bir Fransız kasabasına yerleşir. Gemma burada, fırıncı Martin’le tanışır. Gemma’nın ünlü roman kahramanı Madame Bovary ile olan isim benzerliği, bir edebiyat tutkunu olan Martin’i derinden etkiler. Güzelliğiyle bütün kasabayı büyüleyen Gemma, kasabadan yakışıklı bir delikanlının ve eski sevgilisinin de denkleme girmesiyle kendini bir aşk macerasının içinde bulur.

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Gemma Bovery

Yönetmen: Anne Fontaine

Senarist: Pascal Bonitzer

Oyuncular: Fabrice Luchini, Gemma Arterton, Jason, Isabelle Candelier

Yapım: 2015, Fransa-İngiltere, 99 Dak.

Krallar Kulübü

Krallar Kulübü’nde, yıllardır biriktirdiği parasıyla çalıştığı oteli satın almak isteyen Kaan ve arkadaşlarının, Mafyatik Filozof Cumali’nin ortaya çıkmasıyla birlikte içine düştükleri komik olaylar anlatılıyor. Filmin öykü ve senaryosu Yerkan Kahraman’a ait.

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Tuncay Erol

Senarist: Yerkan Kahraman

Oyuncular: Nuri Alço, Ozan Akbaba, Özge Dolay, Güzin Usta, Özlem Savaş, Haldun Boysan

Yapım: 2015, Türkiye

Kanlı Tatil

Çocukluktan beri arkadaş olan Scott, Trevor ve Charlie’nin aralarında güçlü bir bağ vardır. En büyük tutkuları ise sörf yapmaktır. Hem bir araya gelmek hem de sörf yapmak için Panama’yı tercih ederler. Scott’ın macera arayışı ve Trevor’ın orada tanıştığı Carmen’in cazibesine kapılmasıyla sörf tatili halk arasında korkunç söylentilere neden olan Darian Ormanları’nda bir maceraya dönüşür. Sonu kanlı bitecek bir kovalamacanın içine düşerler.

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Indigenous

Yönetmen: Alastair Orr

Senarist: Alastair Orr

Oyuncular: Zachary Soetenga, Lindsey McKeon, Sofia Pernas, Pierson Fode

Yapım: 2014, ABD, 86 Dak.

MMXXL

Magic Mike’ın formunun zirvesindeyken striptizcilik hayatını noktalamasından üç yıl sonra başlayan film, diğer Tampa Kralları’nı da havlu atmaya hazır halde bulur. Ama krallarımız bunu kendi yöntemleriyle yapmak istemektedir. Myrtle Plajı’nda Magic Mike’la birlikte spot ışıklarını paylaşacakları son bir olağanüstü destansı performansla tüm sevenlerinin akıllarına kazınacaklardır.

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Gregory Jacobs

Senarist: Reid Carolin

Oyuncular: Channing Tatum, Amber Heard, Matt Bomer, Joe Manganiello, Kevin Nash

Yapım: 2015, ABD, 115 Dak.