Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

Karneler alındı işte tatil planları

Önceleri haftalar sayıldı, ardından günler, saatler... Bizim evde de ‘klasik’ öğrenci manzaraları yaşandı. Elvan, sabahları daha geç kalkabileceği için mutlu, arkadaşlarından ayrılacağı için üzüntülü. Kerem’in tek derdi ödevlerin bitmesi. “Ama öyle bir yaz ödevi vermişler ki” derken yüzünden düşen bin parça! Onlarda durum böyleyken ben de bir yandan yaz tatilinde yapmaktan keyif alacakları etkinlikler için sağa sola bakındım. Aslında çocukların sürekli bir şeylerle meşgul olmalarının onlara pek de iyi gelmediğini düşünüyorum. Sürekli planlı, programlı zaman geçirmekten bıkıp usanıyorlar. O nedenle gün içerisinde birkaç saat süren etkinlikleri derledim toparladım. Öte yandan tam zamanlı çalışan anne babalar için çocuklarını yaz tatilinde bırakacak bir yer bulmak ayrı bir sorun oluyor. Hal böyle olunca sabahtan akşama süren yaz okulları hayat kurtarıyor. İşte bu duygu ve düşünceler içinde başlayan bir tatil öncesi  hediyelik ve etkinlik önerileri:

HAREKET VE EĞLENCE

Çocuklar giderek daha az hareket ediyor. Peki eğlenceyi hareketle birleştiren oyuncaklara ne dersiniz? Eastpak, Helly Hansen, Hurley gibi ünlü markaları Türkiye’ye getiren TES’in çocuklara hediyesi Micro scooterlar farklı renk ve desenleriyle öne çıkıyor.

Scooter kullanırken ayakları da rahat etsin derseniz Crocs mağazalarına uğrayabilirsiniz. 28 Haziran’a kadar devam eden kampanyada çocuklar için kimi ürünlerde sabit fiyat uygulanmış; 129 lira.

Çocuklarınızla eğlenceli faaliyetler yapmak istiyorsanız Adeland’ın 4 yaş ve üzeri için üretilen yapbozlarına göz atabilirsiniz. Üstelik boyanabilir çeşitleri de var. “Yap boz yetmez, maket yapalım” diyenler de ev, değirmen, araba ve uçak yapabilir. 

MÜZEDE SANAT

Yazın sanat aktiviteleriyle haşır neşir olmak isteyen çocuklar için S.Ü. Sakıp  Sabancı  Müzesi (SSM), 29 Haziran’dan itibaren kapılarını geleceğin sanatçılarına açıyor. Resim, müzik, edebiyat ve doğa konularını kapsayan eğitimler, alanında uzman isimler tarafından yönlendirilecek. Yaz okulu boyunca resim okulu, botanik sanatı , masal sanatı, ışık oyunları, müzede çocuklar ile müzik ve müzede kamp eğitimleri yer alıyor. 2003-2009 yılları arasında doğan tüm çocukların katılımına açık olan atölyelerde beşer günlük etkinliklere katılım bedeli 300 lira. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini destekleyen, eğlenceli faaliyetlerle dolu Muzipo Yaz Kulübü, 4-12 yaş grubuna yönelik. Her çocuğa özel, haftalık olarak planlanan faaliyetlerde uzman eğitmenler, hareket odaklı aktiviteleri ölçüyor ve değerlendiriyor. 

İSTİKAMET İZMİR

Bu yaz bir değişiklik yapıp çocuklarınızı uzay kampına göndermek isterseniz, önce İzmir’e uğramanız gerekecek. İzmir Gaziemir’deki Uzay Kampı Türkiye yaz tatili hazırlıklarını tamamlamış, yeni konuklarını bekliyormuş. 9-15 yaş grubu arasındaki öğrenciler için özel olarak hazırlanan konaklamalı programlar, okulların kapanmasıyla başlayıp altı günlük periyotlarla ağustos sonuna kadar devam edecek. Çocuklar sihirli kürede Mars’ın yüzey özelliklerini, Jüpiter’in kuşaklarını öğreniyor, uzay mekiği Discovery simülatörüyle yapılan sanal uçuş görevine çıkıyor.

Yazın tadı kent içinde yapılan kısa gezintilerle de çıkar. İstanbul’da Sea Life Akvaryum’a gitmek istiyorsanız öncesinde Jurassic World filmini izlerseniz bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Haziran ayı boyunca düzenlenecek ‘Antik Okyanuslar’ etkinliğinde akvaryum ziyaretçileri dünyanın en eski su canlıları köpekbalıkları, arapayma gibi türlerin bilinmeyen hikayelerini uzmanlardan dinliyor.