Karşı karşıya

Türk mahkemelerinin, UEFA ve CAS’ın tescillediği şikeye rağmen gerekli başvuruları yapmayarak ipe un seren bir Trabzonspor yönetimi ile karşı karşıyayız.

Yeni hoca ile anlaşacak ekonomik imkanı olmadığı için kovmak üzere olduğu mevcut hocasına sarılan ve O’na kerhen destek veren bir bakış açısı ile karşı karşıyayız.

Kendi kovduğu futbolcu, teknik adam veya profesyoneller neyse de gönderdiği ve göndermekte haklı olduğu futbolcusu bile giderken “Hayallerimin takımına gittim. Bu yönetim ve hoca ile çalışmak istemiyordum” diyerek kamuoyunda ezilen bir yönetim ve hoca ile karşı karşıyayız.

Kürsüde eleştiriler duyulmasın diye mali kongrede tribünleri amigolarla dolduran bir zihniyetle karşı karşıyayız.

Şike sürecinin yegane takipçisi olan Temiz Futbol Eylemcileri’ne hakaret edenlerin Başkan Yardımcılığı makamı ile ödüllendirildiği bir duruşla karşı karşıyayız.

Kulübe giren paranın kimlerden alındığını, ne kadar alındığını, borç mu hibe mi olduğunu ve bir zaman sonra birileri çıkıp “Bu para benimdir. Verin paramı” derse yönetimdekilerin bile ona ne cevap vereceğini bilmediği bir kadro ile karşı karşıyayız.

“Bizi Aziz Yıldırım’dan kurtarın, size daha fazla yardım edelim” diyen FB’li bir iş adamından para alındığını basına deklare eden ve bunu da marifetmiş gibi anlatan Profesör ünvanlı bir ayıpla karşı karşıyayız.

Ölüm sessizliğine bürünmüş Trabzonspor’da bunlar yaşanıyor. Bir elinde cımbız bir elinde ayna olan çekirdekçi taraftar da hala “Transfer işleri ne olacak” diye soruyor bizlere. Ne yaparlar ne ederler bilmem. Kimi alamazlar onu da bilmem ama kimi alırlar onu biliyorum.

Şike iddiaları için ne diyorsun? Sorusuna “Kanıtlanmış hiçbir şey yok, altları boş o iddiaların. O sezon oynadığım her maçta anam ağladı benim, geceleri sabah 5’lere kadar uyuyamadık biz stresten”  diyerek cevap veren Özer Hurmacı’yı almak yakışır bu Başkan ve yönetime. Bir de sosyal medya üzerinden “İnşallah Trabzonspor’da parlar, oradan da GS’a gelirsin diye yazan arkadaşına “İnşallah” diye cevap veren 1461 Trabzon’un yeni transferi Berk Neziroğulları yakışır.