Kartal, Aboubakar’a rağmen turu geçti

Avrupa arenasında tamam mı yoksa devam mı niteliğindeki maça çıkan temsilcimiz  Beşiktaş, Yunan temsilcisi Olympiakos karşısında oyunun bir döneminde zorlansa da tur atlamayı bildi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş geçen hafta Olympiakos ve Kayseri maçlarında yaptığı önemli hatalar ile takımına birer gol yediren Sırp oyuncusu Tosic’e yine forma verirken, Marcelo’nun da yokluğunda Atınç Nukan’a yine şans vermedi. 

Beşiktaş takımı maça öylesine istekli ve inanmış başladı ki, Yunan temsilcisini kendi yarı alanına hapsetti. İşte bu baskı içinde Talisca’nın “al da at” diye verdiği müthiş ortaya Aboubakar’ın düzgün kafa vuruşu ile de golü buldu ve daha sonra da Babel’in golü ile farkı ikiye çıkartırken orta alandaki üstünlüğü ile de ilk yarım saatte topa sahip olma oranını da yüzde70 gibi üst seviyelere taşıdı. Ancak Yunan ekibi Beşiktaş savunmasının bir anlık hatasından golü bulması ve ardından da Aboubakar’ın bir profesyonele yakışmayacak şekilde sahadan atılması ile oyunun şekli bir anda Beşiktaş aleyhine döndü.

Oyunun ikinci yarısında sıkıntılı anlar yaşayan Siyah-Beyazlılar önce Babel’in sonra da Cenk’in golleri ile derin bir oh çektiler. Maçın 32 yaşındaki İngiliz hakemi Michael Oliver, hakem bir babanın oğlu ve UEFA Hakem Kurulu tarafından bu sezon Şampiyonlar Ligi grup maçlarında da görev verilen ve gelecekte İngiltere’nin bir numarası olmaya aday bir isim. Dün akşam 35. dakikada Quaresma, rakip ceza alanı içinde yerde kaldığı pozisyonda rakibi tarafından boynundan tutularak düşürüldü, Beşiktaş lehine penaltı kararı vermesi gereken hakem oyunu devam ettirerek önemli bir hata yaptı. Topsuz alanda rakibine kafa atan Beşiktaşlı Aboubakar’ın yapmış olduğu bu hareket takımına ihanet etmekten başka bir şey değildi ve hakem haklı olarak bu oyuncuya kırmızı kart gösterdi. İkinci yarıda rakibini sert bir faul ile durduran Oğuzhan’a gösterdiği sarı kart doğruydu. Talisca’ya sert bir faul yapan Seba’ya ve Babel’i düşüren Romao’ya doğru sarı kartlar gösterdi.