Kartal beceriksiz hakem kötüydü

Milli aralar, sakatları olan ya da tam form tutamamış takımlar için bulunmaz nimettir. En son olarak Rize’de son dakika golü ile üç puanı zor da olsa alan ancak yaptığı yeni transferlerde istediği uyumu tam olarak yakalayamayan Beşiktaş ile ligin dibinden uzlaklaşmaya çalışan Kayserispor arasındaki maçta pek çok gol pozisyonundan yararlanamayan Siyah-Beyazlılar zor da olsa 3 puanı almayı bildi.

Bu sezon elindeki zenginlik nedeniyle ideale yakın kadroyu sahaya sürmeyen ve geçen sezonki oyun kalitesini yakalayamayan Şenol Güneş, dün yine ilginç bir 11  ile sahaya çıkarken orta alanda Necip’e şans verdi ve Cenk-Aboubakar ikilisini yan yana oynatarak onların hemen arkasındaki Talisca’yı da hücuma sürerek  gol bulmayı düşündü. Ancak çift santrfor ile başladığı bir maçta kanat oyuncusu olmadan ve sadece Caner’in soldan yapacağı ortalara bel bağlamak, Quaresma’yı kenarda oturtmak Şenol hoca adına sorgulanacak tercihlerdi. Ancak ikinci yarıda Quaresma ve Ömer’in oyuna girmesi Kara Kartal’a üç puanı getirdi.

Bu sezon 7. haftada,  6. kez Süper Lig’de görev alan Hüseyin Göçek ise dün akşam önemli hatalar yaparken maçın gidişatına da olumsuz yönde etki etti. Oyunun hemen başında Cenk’in rakip ceza alanında yerde kaldığı pozisyonda hakemin devam kararı doğruydu. Ceza alanı içinde  top sağ kolu doğal konumunda olmayıp açık bir şekilde olan Kayserili  Levent’in koluna çarptı ve hakem Beşiktaş lehine penaltı kararı vermeyerek önemli bir hata yaptı. Rakibine kontrolsüz bir şekilde faul yapan Atiba’ya gösterdiği sarı kart doğruydu. 38’de sarı kartlı Atiba, rakibini tutup düşürdü, oyun dışı kalması gerekirken hakemin hatası ile ihraç olmaktan kurtuldu. 90+2’de M’Biala’nın hareketinde faul yoktu. Bu oyuncuyu ikinci sarıdan atarak yine büyük hata yaptı.