Kartal elini kolunu sallayarak kazandı

Süper Lig acemisi olan Alanyaspor karşısında Beşiktaş kendi sahasında olağanüstü destek veren taraftarıyla büyük bir skor yakaladı. Alanyaspor orta sahada bir şeyler yapmaya çalışırken, hücum bölgesinde hiçbir varlık gösteremiyordu. Böyle de olunca geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş’ın, Alanyaspor savunmasının hatalarını golle değerlendirdiğini gördük. Oğuzhan kalitesini göstererek jeneriklik bir gol atarak Beşiktaş’ın ilk sayısına  imza koydu. Maçın genelinde çok iyi bir performans göstermeyen Olcay, 2. Beşiktaş golünü kaydeden oldu. Hem kendi hem de takımı adına performansını rahatlattı. Olcay’ın bu golünde Alanya defansının tedbirsizce hatasından kaynaklandığından söyleyebiliriz.

Alanya ligimize acemice başladı. Böylesine orta saha direnci başarı elde edilemeyeceğini Alanyaspor’un bilmesi lazım. Cenk’in penaltı golünde ise bir kez daha Alanyaspor savunmasının Beşiktaş’a gol şansı verdiğini gördük. Cenk’in de de paltıyı Beşiktaş adına 3. gole çevirmesi doğaldı.

Beşiktaş, çok ucuz, çok kolay, savunması çok zayıf bir Alanyaspor karşısında farklı bir galibiyeti elde ederken, Cenk Tosun’un muhteşem 4. füze golüne şapka çıkartmak lazımdı. Sevgili dostlar Beşiktaşlılar, Gomez ve Sosa takıntısından vazgeçsinler. Gomez’in yerine oynayan Cenk iki gol atmış. Daha ne yapması bekleniyor ki?

Yalnızca bir şey daha söylemek isterim. Beşiktaşlılar’ın sevgilisi olan Quaresma, bana göre beklenen düzeyde değildi. Tribünlere oynuyor, çok da büyük bir varlık gösteremiyor. Avrupa Şampiyonası’ndaki Quaresma nerede? Beşiktaş’taki Quaresma nerede? Eğer Beşiktaş’taki Quaresma tribünlere değilde takımı adına top oynasa en azından Alanyaspor karşısında fark 4-5-6 olurdu. Sadece Beşiktaşlılar’ın sevgilisi ve alkışlayanı bir görüntüyle sahada varlık gösteriyorsa o zaman taraftarlara yamuk yapmış olur.

Kısacası lig acemisi olan Alanyaspor karşısında öyle veya böyle Beşiktaş ligin ilk başlangıç maçında farklı galip gelerek hem taraftarlarını hem de ligimize merhaba dedi.