Kartal gibi Kartal

Aşağıdaki alıntının günümüze uygun yüksek bir simgesel değer taşıdığı kesin.

“Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır. 70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşlarındayken çok ciddi ve zor bir kararı vermek zorundadırlar.

Kartalın yaşı 40’a dayandığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir. Gagası uzar ve göğsüne doğru kıvrılır. Kanatları yaşlanır ve ağırlaşır. Tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır. Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır.

Kartalın burada iki seçimden birisini yapması gerekir:

Ya ölümü seçecektir ya yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir.

Bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde yuvasında kalır. Ve gagasını sert bir şekilde kayaya vurmaya başlar. En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer.

Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler.

Yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır. Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar.

5 ay sonra kartal, daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir.”

Türk futbolunun Kartal’ı da kötü yönetimle içine düşürüldüğü durumdan kurtulmanın çileli yeniden doğuş sürecini yaşamakta bu yıl. Trabzon maçındaki gibi zaman zaman kimi iyileşmeleri de görmekteyiz.

Başkanın son açıklamasına göre zarar durduruldu, borç yükü azaltılıyor, gelecek yıla rahatlanacak, takıma takviyeler devre arasında başlayacak.

Bu durumu göremeyip, çileye omuz vermeden bir darbe de kendileri vurmaya kalkışanların Beşiktaşlılıklarını bi gözden geçirmeleri gerekiyor.

Fırsatı kaçırma Başkan

Yıldırım Demirören, Fikret Orman’a taş atıp “Başkanlık yapmak, 3 milyon 750 bin avro alıyor diye kadro dışı bırakmak mıdır? Beşiktaş yönetimi Quaresma’ya ne kadar ödeyebileceğini açıklasın ben de geri kalan parayı tamamlayayım” dedi.

Orman’a tam fırsat işte. Quaresma onun parası ile beş kuruş etmez. Üstünü Demirören’den istesin.